Kazancı Yokuşu'nda 35 karanfilli anma

Özgür ALTUNCU-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () TAKSİM Kazancı yokuşunda, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden 35 kişi için 35 karanfilli anma yapıldı. Aralarında HDP, İHD ve 78'liler Girişiminin de bulunduğu bazı siyasi parti, dernek ve STK temsilcileri...

28 Nisan 2015 Salı 14:17
Kazancı Yokuşu'nda 35 karanfilli anma






Özgür ALTUNCU-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () TAKSİM Kazancı yokuşunda, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden 35 kişi için 35 karanfilli anma yapıldı.
Aralarında HDP, İHD ve 78'liler Girişiminin de bulunduğu bazı siyasi parti, dernek ve STK temsilcileri saat 12:30'da Kazancı Yokuşu başında buluştu. Taksim'de 1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan grup, "1 Mayıs 1977 katliamını araştırma ve adalet komisyonu kurulsun" yazılı pankart açtı. Polisin uzaktan izlediği açıklamada, komisyon kurulmasını talebi yanında Taksim Alanının adının 1 Mayıs Alanı olarak değiştirilmesi de istendi. Grup ayrıca 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını duyurdu. Açıklamanın ardından Kazancı Yokuşu girişinde bulunan '1 Mayıs anıtı' önüne 1977'de ölenlerin isimleri tek tek okuyarak 35 karanfil bırakıldı.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.