Kremlin: ABD'nin yeni ulusal güvenlik stratejisi 'emperyal' bir yapıda

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin yeni ulusal güvenlik stratejisinin 'emperyal' bir yapıda olduğunu söyledi.

19 Aralık 2017 Salı 17:12
Kremlin: ABD'nin yeni ulusal güvenlik stratejisi 'emperyal' bir yapıda






MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, ABD'nin yeni ulusal güvenlik stratejisinin 'emperyal' bir nitelikte olduğunu ifade ederek, "Bu stratejiler, Washington'un tek kutuplu dünya fikrinden vazgeçmeye isteksiz olduğunu gösteriyor." dedi.

Trump'ın yeni ulusal güvenlik stratejisi açıklandıÇin’den ABD’ye 'soğuk savaştan kalma fikirleri bırak' çağrısı

Peskov, Beyaz Saray tarafından kamuyla paylaşılan ABD’nin yeni ulusal güvenlik stratejisine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’yı ABD güvenliği için bir tehdit olarak nitelendiren belgede yer alan ifadelere katılmadıklarını vurgulayan Peskov, "Belgede özellikle Rusya’yla ilgili bölümlere baktıktan sonra, bu belgenin emperyal bir yapıda olduğunu görüyoruz. Ayrıca, ABD’nin tek kutuplu dünya düşüncesinden vazgeçmeyi istemediğini ve çok kutuplu bir dünyayı kabul edemeyeceğini de gözlemliyoruz." dedi.

Belgede, ABD çıkarlarıyla uyumlu alanlarda Rusya ile iş birliğine ilişkin bazı olumlu yanların da bulunduğunu anlatan Peskov, "Amerikalı meslektaşlarımızın ne kadar ileri gitmeye hazır olduklarına bağlı olarak bizim için yararlı olan alanlarda biz de ABD ile iş birliği arayışı içindeyiz." diye konuştu.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.