Lapseki'de bina çöktü; İşçinin dikkati faciayı önledi

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde 5 katlı bina, bitişiğine yeni yapılacak inşaatın temel kazısı sırasında çöktü. İnşaat işçilerinin durumu fark edip, haber vermesiyle binadakilerin kısa süre önce tahliye edilmesi, faciayı önledi. Yıkılan binanın enkazında kalan olabileceği ihtimaline karşı ekipler arama- kurtarma çalışması başlattı..

12 Mayıs 2016 Perşembe 18:31
Lapseki'de bina çöktü; İşçinin dikkati faciayı önledi






Lapseki'de bina çöktü; İşçinin dikkati faciayı önledi


Bugün öğleden sonra, Lapseki'de 5 katlı bir bina, bitişiğine yapılan inşaatın temel atma çalışmaları sırasında büyük bir gürültüyle çöktü. İnşaat işçilerinin 5 katlı binadan çatırdama sesleri gelmesi üzerine hemen binada oturanları uyarıp kısa sürede tahliyesini sağladı. Tahliyeden kısa süre sonra da bina büyük bir gürültüyle çöktü.

Başta AFAD ekipleri olmak üzere olay yerine sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi.
Çöken binanın altında kalan olabileceği ihtimaline karşı arama çalışması başlatıldı.
İŞÇİNİN DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ
Çanakkale'nin Lapseki İlçesi Gazi Süleyman Mahallesi Zeren Sokak'ta, bugün saat 16.00 sıralarında çöken 5 katlı binada, dakikalarla faciadan dönüldüğü belirtildi. Binanın bitişiğine yapılan yeni bina için temel çalışmalarını yürüten inşaat işçilerinden 20 yaşındaki Emrah Cengiz'in, yandaki binadan çatırdama sesleri duyunca apartmana dalıp üst katlara çıkarak "Binayı boşaltın" diye bağırdığı öğrenildi.
O anları anlatan Cengiz, "Üçüncü kattaki bir daireden inen bir aileye yardımcı olup, 5-6 aylık bebeği aldım. Koşarak dışarı çıktık. Binadan çıktıktan birkaç dakika sonra 5 katlı apartman çöktü" dedi.
'CAN KAYBI OLMADIĞI İÇİN SEVİNÇLİYİZ'
Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, "Bizi sevindiren durum, binanın içerisinde vatandaşların olmaması. AFAD ekiplerimiz Çanakkale'den geldi. Binanın üzerinde ve yanlarında arama yapacaklar. Tedbir olarak enkazın altında birileri var mı ona bakacaklar. Öğrendiğimiz kadarıyla bina tamamen tahliye olmuş ve ardından da bina yıkılmış. Can kaybı olmadığı için sevinçliyiz" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Lapsekide Bina çöktü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.