Sivas'ta 3 Mayıs Türkçülük Günü yürüyüşü

SİVAS'ta, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşte yeniçeri giysili çocuklar ilgi gördü. Mevlana Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Ethem...

03 Mayıs 2015 Pazar 20:02
Sivas'ta 3 Mayıs Türkçülük Günü yürüyüşü






SİVAS'ta, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşte yeniçeri giysili çocuklar ilgi gördü.
Mevlana Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Ethem Bey Parkı önünden ellerinde Türk bayrakları, pankartlar ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bayrakları ile yürüyüşe geçti Grup, 50'inci yıl kavşağında ülkücü yemini ederek yürümeye devam etti. Bu sırada başlayan yağmur yağışına rağmen yürüyüşlerine devam eden grup, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, MHP Sivas Milletvekili adayları, Sivas Ülkü Ocakları üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşe yeniçeri elbisesi giyen 10'a yakın çocuk katılımcıların ilgisini gördü.
Bazı Afgan uyruklu kadın ve çocukların da katıldığı yürüyüş, 4 Eylül Spor Salonu önünde son buldu. Grup, daha sonra spor salonunda düzenlenenen konsere katıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, "Türk milliyetçileri 1944'ten bu yana çile ve zulüm altında davaların peşinden gitmektedirler. Bugünün önemini Sivas halkına duyurabilmek için böyle bir aktivite yaptık. Bu çileden gelen davamız Allah'ın izniyle 7 Haziran seçimlerinde taçlandırılacaktır" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.