Uşak'ta 1 milyon dolarlık banknot operasyonu

Amerika'da sınırlı sayıda bastırılan, piyasada geçerliliği olmamasına rağmen zenginliğin sembolü olarak sayılı kişilerin elinde bulunan 1 milyon dolarlık banknot para ele geçirildii

21 Temmuz 2019 Pazar 06:37
Uşak'ta 1 milyon dolarlık banknot operasyonu






Uşak'ta 1 milyon dolarlık banknot operasyonu

Sahte mi, gerçek mi henüz belli değil.. Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 1 milyon dolarlık tek banknotun Uşak'a nasıl geldiği ise tam bir muamma. Banaz ilçesinde düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve Amerikalı zenginlere prestij sağladığına inanılan ‘Amerikan rüyası’nın sembolü 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şahsın sayılı bastırılan banknotu nereden buldukları ise araştırılıyor.


Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde elinde 1 milyon dolarlık banknot bulunduran şahıs bilgisine ulaşan Uşak İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri operasyon yaptı. Gerçekleştirilen operasyonda, jandarma ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şahıslardan Y.K., isimli şahsın üzerinde yapılan aramada ele geçirilen 1 milyon dolarlık banknot ise jandarma ekiplerini bile şaşkına çevirdi. Şahsın 1 milyon dolarlık banknotu nasıl ele geçirdiği yada nereden bulduğu ise soruşturma sonunda netlik kazanacak. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor. 

Öte yandan, ele geçirilen 1 milyon dolarlık banknotun 1988 yılında ABD tarafından prestij amacıyla bastırıldığı bildirildi. Uluslararası Milyonerler Birliği tarafından ticari başarı ve ‘Amerikan rüyası’nın sembolü olarak üretilen 1 milyon dolarlık banknotlar gerçek para yerine geçmemesine rağmen koleksiyoncular arasında 10 binlerce dolara alınıp satılıyor.

Son Güncelleme: 22.07.2019 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.