Gülşah Durubay'a iftira atan kadına partide görev vermişler
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durubay, hastanede ölümcül hastalıkla mücadele ederken kendisine iftira akan Gizem Altunsoy, Kılıçdaroğlu ekibinin gözdesi haline geldi. Kılıçdaroğlu'nun "Bilmiyorum, görmedim, duymadım, haberim yok, ilk kez duydum' diyerek geçiştirdiği sorular arasında yer alan isim, özür dilemesine rağmen CHP il başkanlığında görev almıştı.Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK kararıyla CHP Ankara İl Yönetimi'ne aldığı Gizem Altunsoy’un görevi kamuoyunun tepkisi sonrası iptal edildi. Altunsoy, 'Gizem Lara' kullanıcı adlı hesabıyla kanser nedeniyle yaşamını yitiren Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile Özgür Özel'e yönelik iftiralarda bulunmuştu.Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü topladığı MYK'da belirlenen CHP Ankara İl Yönetimi listesinde yer alan Gizem Altunsoy, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tartışmaların odağı oldu.35 kişilik il yönetimi listesine alınan Altunsoy'un, uzun yıllardır X platformunda "Gizem Lara" kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımlar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.
DURBAY VE ÖZGÜR ÖZEL'E YÖNELİK PAYLAŞIMLAR TEPKİ ÇEKTİ
Altunsoy, kanser nedeniyle yaşamını yitiren Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik iftiralarıyla tepki toplamıştı. KILIÇDAROĞLU ATAMAYI İPTAL ETTİ
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre 30 Haziran tarihli MYK'da kabul edilen 35 kişilik listede, gelen tepkilerin ardından son anda değişikliğe gidildi.Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Gizem Altunsoy'un CHP Ankara İl Yönetim Kurulu'na yapılan ataması iptal edildi. Böylece Altunsoy'un CHP'de herhangi bir göreve getirilmemesine karar verildi.ALTUNSOY: 'BU İDDİALARIN MUHATABI DEĞİLİM'
Öte yandan, kendisine dönük eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Altunsoy şunları söyledi:Kamuoyuna AçıklamaSon günlerde adımın, rahmetli Gülşah Durbay hakkında yürütüldüğü iddia edilen linç kampanyalarıyla ilişkilendirilmeye çalışıldığını üzülerek takip ediyorum.Bu iddiaların muhatabı değilim ve herhangi bir organize linç girişiminin içinde yer almadım, destekçisi olmadım. Gülşah başkanın yaşadığı bu süreçten ötürü bende çok üzgünüm, tekrar ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ben 24 yaşında genç bir kadınım. Hakkımda gerçeği yansıtmayan ithamların ve sosyal medya üzerinden oluşturulan algının hem psikolojik hem de sosyal açıdan yıpratıcı etkileri olmaktadır. Hiç kimsenin, herhangi bir delil olmaksızın beni hedef göstermeye veya bir kampanyanın parçası gibi lanse etmeye hakkı yoktur.Eleştiri elbette demokratik bir haktır. Ancak iftira, hedef gösterme ve gerçek dışı iddialarla insanların itibarını zedelemek kabul edilemez.Kamuoyundan ricam, doğruluğu kanıtlanmamış iddialara itibar edilmemesi ve hakkımda yapılan değerlendirmelerde gerçeklerin esas alınmasıdır.