4 kişilik ailenin asgari geçim sınırı 3446 lira

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:11
4 kişilik ailenin asgari geçim sınırı 3446 lira






İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanlığı, asgari geçimle ilgili yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmada 2012 Eylül ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 717 lira olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim sınırının ise 3 bin 446 lira olduğu belirtildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanlığı, asgari geçime ilişkin araştırma yaptırdı. Araştırmanın sonuçları yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu. Buna göre, tek kişinin yoksulluk sınırı bin 717, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı ise 3 bin 446 lira olarak hesaplandı. Ayrıca Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin sadece ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 2012 yılı Eylül ayında bin 300 lira olarak tahmin edildi. Ailelerin aylık gıda harcaması toplamının ise 767 lira olduğu belirtildi.

Araştırma sonucunda, bin 865 lira ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcamasının, maaşının yüzde 41'ini oluşturduğu görüldü. Konut giderlerinde ise Eylül 2012 ortalama maaşının yüzde 28'ine denk geldiği ifade edildi.

Araştırma sonucuna göre bir memurun ortalama maaşının yüzde 69'unun yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kalacağı belirtildi. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Eylül 2012 maaşından geriye yalnızca 566 lira kalacağı söylendi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.