Arkadaşlarını kurtarmaya giderken şehit düştü

Şırnak'da yaralı arkadaşlarını kurtarmaya giderken şehit düşen özel harekat polisi Hıdır Gençaslan'ın cenazesi Antalya'ya getiriliyor

16 Nisan 2016 Cumartesi 12:33
Arkadaşlarını kurtarmaya giderken şehit düştü






Arkadaşlarını kurtarmaya giderken şehit düştü

Şırnak 'ta PKK'lıların bir evde tuzakladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine yardıma giderken PKK'lıların açtığı ateşte şehit olan 46 yaşındaki Özel Harekat Şube'de görevli polis memuru Hıdır Gençaslan'ın cenazesi, düzenlenen cenaze töreninden sonra memleketi Antalya'ya uğurlandı.

Merkez İsmetpaşa Mahallesi'nde bir binanın çökmesi sonucu yaralanan 8 güvenlik görevlisini kurtarmaya giden polislere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan Polis memuru Hıdır Gençaslan için Şırnak'ta cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin silah arkadaşları ve geçici köy korucuları katıldı. Şehit Hıdır Gençaslan'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Törende, şehidin özgeçmişi okunarak, dua edildi. Şehit Hıdır Gençaslan, cenazesini silah arkadaşları dualar eşliğinde ambulansa kadar omuzlarında taşıdı. Silah arkadaşları birbirlerine sarılarak, acılarını paylaştı. Aslen Çorumlu olan şehit Hıdır Gençaslan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla Antalya'ya gönderildi.

SAVUR'DA ŞEHİT SAYISI 4

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, dün saat 18.30'da Mardin'in Savur ilçesinde, zırhlı aracın geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu 4 askerin şehit düştüğü, biri ağır 2 askerin de yaralandığı belirtildi.

ŞIRNAK'DA 1 ŞEHİT 10 YARALI VAR


Şırnak il merkezinde ise devam eden terör operasyonları sırasında, dün saat 15.00'te terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması ve sonrasında yapılan silahlı saldırı sonucu bir polisin şehit edildiği, 6 asker ile biri ağır 3 polisin ve bir korucunun yaralandığı bildirildi.

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, kahraman polislerimize ve kahraman korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz.
Genelkurmay'dan şehit açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Savur ilçesi ve Şırnak il merkezinde, dünkü terör saldırılarında şehit edilen 5 güvenlik görevlisinin ailelerine başsağlığı diledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.