Azerbaycan Ermenistan sınırı: 120 kez saldırdı, 121 kez cevabını aldı

Ermeni askerlerinin Karabağ işgali sırasında yıllardır sürdürdüğü saldırılarına karşı ilk kez misliyle karşılık veren Azerbaycan ordusu ağır kayıplar verdiriyor.

09 Nisan 2016 Cumartesi 11:50
Azerbaycan Ermenistan sınırı: 120 kez saldırdı, 121 kez cevabını aldı






Azerbaycan Ermenistan sınırı: 120 kez saldırdı, 121 kez cevabını aldı

Karabağ işgali sırasında yıllardır ağır silahlarla saldırırken savunma durumunda kalan Azerbaycan'ın karşı atağı Ermenistan'ı şoke etti. Ateşkes ilanına rağmen 120 kez saldıran Ermeni birliklerine 121 kez misliyle karşılık verildi.

TELSİZLERİNİ, KİMLİKLERİNİ BİLE BIRAKIP KAÇTILAR

Azerbaycan ordusunun karşı taaruzu sırasında Ermeni askerlerinin geride şapkasını, kimlik pasaport askeri ehliyetlerini hatta telsizlerini bile bırakarak kaçtığı ortaya çıktı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı dün ilk kez Ermeni askerlerinin kaçarken geride bıraktığı belge ve eşyalara ait görüntüleri yayınladı.

Ermeni askerlerinin kaçarken bıraktığı ağır silah, mühimmat, füze, roketler, tank ve zırhlı araçların yanı sıra kep, askeri çantalar, cep telefonları ile askeri yazışmaları terk etmesi askeri kaynaklar tarafından tam bir bozgun olarak değerlendiriliyor..

KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermeni askerleri cephe hattından Azerbaycan mevzilerine havan mermileri ve ağır makineli tüfeklerle ateş açarak ateşkesi gün içinde 120 kez ihlal ettiği belirtildi. Yetkililer, Azerbaycan askerlerinin yanıt olarak Ermeni mevkilerine 121 kez ateş açıldığını kaydetti.

 
Son Güncelleme: 09.04.2016 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.