Bugün hava durumu nasıl olacak: Meteoroloji uyardı

Meteoroloji'den yapılan hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin bu gece saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 00:24
Bugün hava durumu nasıl olacak: Meteoroloji uyardı






Bugün hava durumu nasıl olacak: Meteoroloji uyardı

Serin ve yağmurlu hava Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak. Meteoroloji yağmur konusunda vatandaşları uyardı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin bu gece saatlerinden sonra, batı kıyılarından başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Yarın (21.05.2016 Cumartesi günü) Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz Bölümünün batı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ YAĞIŞLARIN YURDUMUZUN BATI KESİMLERİNDE ETKİSİNİ ARTIRMASI BEKLENİYOR

22.05.2016 Pazar günü yağışların yurdumuzun batı kesimlerinde etkisini artırması bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısında yerel olarak kuvvetli olacağı (25-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım düşmesi ve lokal dolu yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

YAĞIŞLARIN SALI GÜNÜ DOĞU BÖLGELERİNDE ETKİLİ OLDUKTAN SONRA TERK EDECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Yağışlı sistemin 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde, 24 Mayıs Salı günü ise ülkemizin doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YURDUMUZ YENİ BİR YAĞIŞLI SİSTEMİN DAHA ETKİSİNE GİRMESİ BEKLENİYOR

Ancak önümüzdeki hafta ortasından (25.05.2016 Çarşamba) itibaren yurdumuzun yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği; batı bölgelerimizde başlayacak yağışların, sistemin doğuya hareketiyle hafta sonuna kadar yurdun tamamında görülmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.