Büyük Zaferin 30 Ağustos'ta Şile'de Coşkuyla Kutlandı

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Şile'de unutulmaz etkinliklerle kutlandı.

31 Ağustos 2023 Perşembe 12:48
Büyük Zaferin 30 Ağustos'ta Şile'de Coşkuyla Kutlandı






Büyük Zaferin İhtişamı 30 Ağustos'ta Şile'de Coşkuyla Kutlandı

Şile Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı anlam dolu etkinliklerle kutlayarak, Türk milletinin bağımsızlık sevdasını bir kez daha yüreklerde alevlendirdi. Şileliler, 30 Ağustos’ta bir araya gelerek milli ruhu coşkuyla yaşadılar.

Klasik Araç Sergisi: Tarih Kokan Bir Zaman Yolculuğu

 

Sabah saatlerinde Şile Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi tören ile başlayan 30 Ağustos etkinlikleri, Şile Belediyesi tarafından düzenlenen klasik araç korteji ile devam etti. Şile’nin ana caddelerinden geçen klasik araçlar Şilelilere ve Şile’de bulunan misafirlere keyifli ve nostaljik anlar yaşattı. Kortejin ardından Marina’da bulunan Deniz Sahne önünde gerçekleştirilen Klasik Araç Sergisi ile ziyaretçiler araçları yakından inceleme fırsatı buldu. 

Klasik Mercedes-Benz Topluluğu’na üye araçların sergilendiği etkinlikte otomobil tarihinin önemli kilometre taşlarından olan 1960 ile 1992 model Mercedes-Benz araçlar Şile’de farklı bir deneyim yaşanmasını sağladı.

Gençlerin Azmi Geleceği Aydınlatıyor

 

Şile Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Spor Akademisi Kapanış Programı etkinliği ile Şilelileri buluşturdu. Sporun birleştirici gücü altında bir araya gelen gençler, tüm izleyenlere ilham kaynağı oldu. Şile Belediyesi Spor Akademisi, 2023 yaz dönemi boyunca 12 farklı branşta 2 bine yakın genç ve yetişkine spor hizmeti sunarak büyük bir başarı elde etti. Jimnastikten futbola, tekvandodan dalga sörfüne kadar geniş bir yelpazede eğitim veren akademi, 36 kişilik uzman kadrosuyla spora meraklılara yön verdi.

Ağva'da da 4 branşta 150 öğrenciye kapılarını açan Spor Akademisi, yaz dönemi kapanışında 500 öğrenciye sertifikalarını takdim etti. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Şile, artık spor ve sporcunun ilçesi olarak anılmaktan gurur duyuyoruz. Spor faaliyetlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Kurulduğu günden bugüne kadar her yaş grubundan toplamda 6500 kişiye profesyonel ve tamamen ücretsiz olarak spor eğitimi sağlayan Akademimizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Zafer Bayramı Korteji: Geçmişten Geleceğe Bir Yürüyüş

 

Şile için klasikleşmiş bir etkinlik olan kortej yürüyüşü yoğun bir katılımla icra edildi. Bando eşliğinde düzenlenen kamu protokolünün de hazır bulunduğu kortej tüm katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı. Düzenlenen kortej yürüyüşü ile Şile’nin cadde ve sokakları kırmızı beyaza büründü. Korteje katılan Şileliler ve ziyaretçiler, coşkuyla 30 Ağustos’u kutladı. Türk bayraklarıyla donatılan sokaklar, milli birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini yansıttı. 

Anahtar Kelimeler:
Şile Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.