Cahit Nakıboğlu: Yeşilkart, sanayicinin işçi bulamamasının önündeki en büyük engel

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:54
Cahit Nakıboğlu: Yeşilkart, sanayicinin işçi bulamamasının önündeki en büyük engel






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu, sanayicinin çalıştıracak işçi bulamamasının önündeki en büyük engelin 'yeşilkart' olduğunu söyledi. Nakıboğlu, Adamın yeşil kartı var. Çocukları için destek parası, okul masrafı, yakacak, erzak, aşevinden yemek alıyor. Sağlık giderleri de karşılanıyor. Bu adam çalışmak yerine kahvede oturuyor. Niye çalışsın? dedi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği(HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan ve yönetim kurulundan oluşan heyet, NAKSAN Holding ve Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu´nu ziyaret etti.

Ziyarette şu anda OSB´nin en önemli sorununun işçi bulamamak olduğunu belirten Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, bu sorunun en temel sorumlusunun 'yeşil kart' olduğunu vurguladı. Nakıboğlu, Çalıştıracak kalifiye işçi bulamadığımız gibi, 'ne iş olsa yaparım' diyeni de bulamıyoruz. Bu sorunu bakanımız Fatma Şahin´e de ilettim. İşçi bulamamamızın en büyük sorumlusu 'yeşil kart'tır. Adamın yeşil kartı var, çocukları için destek parası alıyor, okul masrafını alıyor, sağlık giderleri karşılanıyor, yakacak, erzak alıyor, aş evinden yemek alıyor. Kahvede oturuyor. Niye çalışsın? Bir zamanlar moda olmuştu. -Ben sigortasız çalışmam- diye. Eskiden insanlar sigortalı olmak şartıyla çalışırken şimdi sigorta istemiyor. Bu da işçi bulmamızda sorun oluyor. Neyse ki yeşil kart konusunda şu an önemli düzenlemeler oluyor. Yeniden gözden geçiriyorlar. diye konuştu.

KOMŞU ÜLKELERDE YAŞANAN KARIŞIKLIKLAR, TİCARİ İLİŞKİLERİ SEKTEYE UĞRATIYOR

Cahit Nakıboğlu, Suriye ve Irak başta olmak üzere komşu ülkelerde yaşanan karışıklıkların ticari ilişkileri sekteye uğrattığını, bu sorunların bir an önce sona ermesini dilediklerini ifade etti. Nakıboğlu, Komşu ülkelerle olan gerginlik sona ererse her şey çok daha iyi olacak. Çünkü Suriye ve Irak´ta çok önemli müşterilerimiz var. Irak bizim Gaziantep olarak en fazla ihracat yaptığımız ülke. Vizelerin kaldırılmasıyla birlikte her ay Gaziantep´e 61 bin kişi geliyordu. Şu an verilere baktım gelen sayısı 2 bin 500´e düşmüş. Bu durum da doğal olarak esnafımızı ve küçük sanayicimizi olumsuz etkiliyor şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda TUSKON Başkan Yardımcısı ve GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan tarafından HÜRSİAD´a vermiş oldukları emeklerinden dolayı Nakıboğlu'na plaket takdim edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.