Çanakkale'nin şebeke suyu normale döndü

14 Aralık 2012 Cuma 14:53
Çanakkale'nin şebeke suyu normale döndü






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale'de sağanak yağmur ve belden sonra arıtmanın yetersiz kalması sonucu musluklardan akan bulanık su normale döndü. Çanakkale Belediyesi, şebeke suyundaki olumsuzluğun sona erdiğini duyurdu.

Bu ayın başından itibaren yağan sağanak yağmurlarla dağlardan gelen seller, şehrin içme suyunu karşılayan Atikhisar Barajı'nda bulanık oluşturmuştu. Arıtma tesisi yetersiz kalınca şehir şebekesinden de bulanık su akıyordu. Problemin giderilmemesi üzerine belediye, mecbur kalınmadıkça çeşme suyu kullanılmamasını istemişti. Son günlerde Çanakkale'de havaların düzelmesiyle sudaki bulanıklık da kayboldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği toplantıyla suyun normale döndüğünü duyurdu. Toplantıda konuşan Başkan Gökhan, Yağışların ardından Atikhisar Barajı'ndan arıtma tesisimize gelen su, kente bulanık olarak verilmek zorunda kalınmıştı. Bunun üzerine içme suyu olarak kullanılmamasını istemiştik. Şu anda arıtma tesisimizin laboratuvarlarında yapılan incelemelerde, suyun mikrobiyolojik değerlerinin 1 ve 1'in altında, 0,65 gibi oranlarda çıktığını gördük. Bu sevindirici bir durum, artık vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla suyu kullanabilir. dedi.

Problemin tekrar etmemesi için barajdan gelen suyun farklı şekilde alınacağını da belirten Gökhan, Baraj dibinde oluşan çamur şebekeye karışmasın diye artık dipten değil, üstten su alacağız. Su azaldıkça onunla birlikte aşağı yukarı hareket edecek bir sal gibi yukarıdaki suyu alarak tesiste arıtacağız. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.