Celalettin Kolot: Premier Lig modeli gelsin

24 Ağustos 2011 Çarşamba 14:41
Celalettin Kolot: Premier Lig modeli gelsin






Sürpriz olarak ortaya çıkan play-off tartışmasının Türk futboluna hiç bir yararının olmayacağını belirten Celalettin Kolot, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Süper Lig'de uygulanması düşünülen play-off sistemi bana göre Türk futboluna hiçbir şey getirmez; aksine götürür. Bu sistem geçen sezonki gibi 2 takım averaja kalırsa bu iki takım arasında uygulanır; belki böyle bir faydası olur; ama diğer türlü hiçbir faydası olmaz. Daha fazla karmaşıklık olur. İlk maçlar kimsenin ilgisini çekmeyecek. Her şey son maçlara kalacak. San maçlarda ise aralarında puan farkları olan birinci ile dördüncü şampiyonluğa oynayacak, bu da adaletli olmaz." dedi.

PREMIER LİG MODELİ OLSUN
Celalettin Kolot, "Bence Türkiye'de futbolun marka değeri gerçekten yükseltilmek isteniyorsa, Premier Lig olarak bir lig kurulmalı, takım sayası 12 ile 14 arasında değişmeli. Bu takımlar birbirleriyle 4 maç yapmalı. Böylece hem futbolcular çok maç yapmış olur hem de üst düzeyde maçlar olur. Denk kuvvetlerin maçları olur. Yayıncılar daha çok para kazanır. Takımlar daha çok para kazanır. Benim Türk futbolu için radikal projem budur." diye konuştu.

FERRARI YENİ DEL BOSQUE OLACAK
Ferrari konusuna da değinen Kolot, "Matteo Ferrari, maalesef, Beşiktaş için ikinci bir Del Bosque vakâsı olacak. En az 8 - 9 milyon euro gidecek. Ferrari, yabancı futbolcular için kullanılan bir uygulamadan yararlanıyor. İki kere 80 gün ödeme yapılmazsa serbest kalıyor. Bu anlaşmayı yürürlüğe koymuştur. Senelik 3 milyon eurodan 6 buçuk milyon euro masraf var, 1 buçuk milyon euro faiz ve avukat masraflarıyla birlikte bir 8 milyon euro gidecek." dedi.

SERCAN ÇOK BÜYÜK YETENEK AMA MENTAL SORUNLARI VAR
Beşiktaş'ın transfer gündemindeki Sercan Yıldırım'ın çok önemli bir yetenek olduğunu ifade eden Kolot, "Sercan Yıldırım'ı ben 5 sene önce almak istemiştim. O zaman son derece ucuz paraya alıyorduk; fakat başkanımız istemedi. Bir takım olaylar vardı.'' diyerek, şunları söyledi:
''Sercan, bugün gelişmesini beklediği genç yeteneklerden bir tanesidir; ama maalesef her gün üzerine katacağına yerinde saydı. Ertuğrul Sağlam gibi bir teknik adamla Bursaspor'da başarılı olamadığına göre, İstanbul'da başarılı olabileceğini sanmıyorum. Gece hayatını çok seviyor, nerede ne yapacağını tam olarak kavrayamamış. Türkiye'nin en yetenekli futbolcularından bir tanesi, yeteneklerine kimse bir şey diyemez, ama mantalite olarak kendini yetiştiremedi."
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.