CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Benim görev alanım konuşulmadı

22 Ağustos 2011 Pazartesi 23:36
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Benim görev alanım konuşulmadı






CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yeni görevinden önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir müzakere yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya, "Benim görev alanım dışında görüşüldü." karşılığını verdi. Anamuhalefet partisinin Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'nda olmasına ilişkin ise Tekin, şahsi kanaatinin olması gerektiğini ancak buna tek başına karar veremeyeceğini söyledi.

CHP'nin medya ve propagandadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Terörle mücadelenin sadece operasyonlarla değil eş anlamlı götürülmesi gerektiğini dile getiren Tekin, konuya ilişkin iktidarın yol haritasını merak ettiklerini ifade etti. Başbakanın Kürt sorununa ilişkin 9 yıldaki açıklamalarını hatırlatarak bunların çelişkili olduğunu iddia eden Tekin, iktidarın öz eleştiri yapması gerektiğini savundu. Anamuhalefetle bilgilerin paylaşılması gerektiğini anlatan Tekin, Başbakanın sabrını taşıran sorunun ne olduğunu öğrenmek istediklerini belirtti.

Seçimden önce farklı söylemlerin, sonrasında farklı söylemlerin olduğunu ileri süren Tekin, çelişki yumağıyla sorunun çözülemeyeceğini kaydetti. Kürt sorununun çözümü konusunda CHP'nin hiçbir eksikliğinin olmadığını savunan Tekin, 1989 yılında hazırlanmış bir rapor bulunduğunu hatırlattı. Raporun eksikliklerinin giderilerek yeniden güncelleneceğini anlatan Tekin, konuya ilişkin iktidara destek sunulacağını söyledi. Soruna ilişkin hassas davranan bir parti olduklarını ve hiçbir zaman suistimal etmediklerini dile getiren Tekin, sorumluluk içinde davrandıklarını, 'fazla oy alacağız' davranışına girmediklerini ifade etti.

Siyasetteki üslubu da eleştiren Tekin, böyle siyaset üslubu yaşanmadığını ileri sürdü. "Tükürdüğünü yalayacak diyen bir üslupla siz hangi Anayasayı hazırlayacaksınız? Böyle bir uslup Başbakana yakışıyor mu?" diyen Tekin, şimdiye kadar niçin yeni anayasanın hazırlanmadığını sordu. Cumhurbaşkanı istemesine rağmen hangi gerekçelerle anayasa değişikliğinin ertelendiğinin açıklanması gerektiğini dile getiren Tekin, "En azından bölgeye ilişkin yasal değişiklik olabilirdi. Örneğin yüzde 10 barajı kalkabilirdi. Bütün rezaletler bundan şuan yaşanıyor." diye konuştu. Farklı seslere ihtiyaç olduğunu, iktidarın eleştiriye ihtiyacı bulunduğunu anlatan Tekin, "Türkiye ne çektiyse 'bizden, sizdenlerden' çekti. Olmayan haberin yapılması da içimizi acıtıyor." şeklinde konuştu.

1989 raporunun arkasında olduklarını vurgulayan Tekin, CHP'nin kırmızı çizgilerinin bu rapora bakılması halinde görüleceğini ifade etti. Kendilerinin iyi kötü bir raporu olduğunu, iktidarın bir raporunun bile olmadığını dile getiren Tekin, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan, iktidara soruyorum vahiy mi geldi terör seçimden sonra azdı? Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan bütün görüşmelerin olduğunu kabul etti mi etti; değil mi? Görüşmelerin hangi noktada olduğunu bilmeye hakkımız yok mu? Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz, ne oldu?" diye sordu.
Türkiye'nin reye tabi edilemeyeceğini iktidarın bunu yaptığını iddia eden Tekin, görüşmelerde nelerin konuşulduğunu imzalanan protokolün açıklanması gerektiğini ifade etti.

ANAMUHALEFET MGK'DA OLMASI GEREKİR
MGK'ya girme konusunda teklif gelirse bunu nasıl karşılayacaklarının sorulması üzerine Tekin, "Elbette olması gerekiyor kişisel kararım ama bunu tek başıma karar veremem." karşılığını verdi.
Somali'ye toplanan yardımların AK Parti kampanyasına dönüştürülmesinin kişisel olarak rahatsız ettiğini dile getiren Tekin, "İnsanlık sorunu siyasi şova dönüşmesi beni rahatsız ediyor." dedi.
Görev değişimi konusunda da Tekin, "Bir sürpriz yoktu seçim sonrası olacağını biliyorduk. Sayın genel başkan öyle takdir etti, sorun yok. Her arkadaş en iyi şekilde görev yapacaktır, başta ben olmak üzere." diye konuştu. Müzakere olup olmadığı konusunda da Tekin "Benim görev alanım dışında görüşüldü." karşılığını verdi.

10 kurumun özerkliğinin kaldırılmasına ilişkin Tekin, "Sayın Başbakan tek yönetmek istiyor, kurumlara takılmasını istemiyor. Belediye başkanı döneminde de öyleydi. Yanlış bunlar, denetim mekanizmalarını kaldırmak fayda değil zarar verir. " diye konuştu.

TOKİ konusunda da sadece CHP'nin değil AK Parti belediyelerinin de dava açtığını savunan Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a dava açıp açmadığının sorulmasını istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.