Dost İllerimiz Derneği, merhum Kırgız yazar Aytmatov´u unutmadı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:49
Dost İllerimiz Derneği, merhum Kırgız yazar Aytmatov´u unutmadı






İZMİR (CİHAN)- İzmir'de bulunan Dost İlerimiz Derneği, Kırgızistan'ın dünyaya mal olmuş yazarı merhum Cengiz Aytmatov'u anma programı düzenledi. Programa derneğin yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'de okuyan Kırgız öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yoğun ilginin olduğu programa, Kırgızistanlı öğrencilerin hazırladığı şiir şarkı ve halk dansları renk kattı. Kırgız Türk liselerinde öğretmen olarak görev yapmış Ali Bolat'ın söylediği Kırgızca şarkı büyük alkış topladı. Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar ise, Cengiz Aytmatov'u Anlamak başlıklı bir konuşma yaptı. Bayraktar, Onu anlamak için eserlerini okumak ve tanıtmak lazım. Bunun için de 2013'ün Aytmatov'u okuma ve anlama yılı olması gerekir. dedi. Onun yerelden evrensele giden bir yazar olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Bayraktar, hiç korkmadan çekinmeden Kırgız halkının destanını bir kanaviçe gibi işlediğini söyledi. Programın sonunda, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Dost İllerimiz Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Zekai Güner, Zülfikar Yıldırım ve Barış Kökalan tarafından ödül verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.