Edirne Valisi Sezer'e göre Köpek beslemek zengin fantazisi

Büyük şehirleri adeta istila eden başı boş köpekler vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olurken, yöneticilerden ilginç değerlendirmeler geliyor.

06 Eylül 2023 Çarşamba 10:37
Edirne Valisi Sezer'e göre Köpek beslemek zengin fantazisi






Edirne Valisi Sezer'e göre Köpek beslemek zengin fantazisi


ABD, Türkiye'yi ilk kez 'Kuduz tehlikesi olan ülkeler' kategorisine alırken, kentlerdeki başıboş köpük sorunu görülmemiş boyutlara ulaştı. Kedi köpek sahiplerinin yol üstü kentlerin girişlerine terk ederek kaçtığı kedi ve köpekler açlığın pencesinde hayatta kalma savaşı verirken yönetecilerin konuya yaklaşımı gerçeklikten oldukça uzak.

Edirne Valisi Yunus Sezer, sahil köylerinde sahipli köpeklerini sokağa bırakanların uyarılması ve gerektiği durumlarda idari ceza uygulanması talimatı verdi. Sezer, “Sahipli hayvanları bırakıp gitmek yok öyle. Terk eden aileleri de valilik sitesinde yayınlayalım, rezil olsunlar” dedi.


Edirne Valisi Yunus Sezer, sahil köylerinde sahipsiz köpeklerin toplanarak kısırlaştırılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti. Sezer, yazlık bölgelerde sahipli köpeklerini sokağa bırakanların uyarılması ve gerektiği durumlarda idari ceza uygulanması talimatını verdi. 

“ZENGİNLERİN FANTEZİLERİ İLE UĞRAŞACAK HALİMİZ YOK”

Sezer, "Ben de başıboş köpek istemiyorum. Ona göre bir tedbir geliştireceğiz. Edirne sınırları içerisinde başıboş köpek istemiyorum. Tüm belediyelerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz çalışma yapacaklar. Sahipli hayvanları bırakıp gitmek yok öyle. ‘Yazın 2 ay boyunca benim evimi korusun sonra ben bırakayım, ne yapıyorsa yapsın’ Böyle bir şey istemiyorum. Zenginlerin fantezileri ile uğraşacak halimiz yok bizim. Onlar da bir can. Burada böyle bırakıp gidiyorlar. Açık alanda her şey tehlikelidir. Aç kalıyor hayvan. Emniyet ve jandarma teker teker köpeklerin sahiplerini tespit edecek ve tebligat yapacak. Terk eden aileleri de valilik sitesinde yayınlayalım, rezil olsunlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.