El Cezire: Muhalifler, Trablus'un kontrolünü ele geçirdi

22 Ağustos 2011 Pazartesi 03:20
El Cezire: Muhalifler, Trablus'un kontrolünü ele geçirdi






El Cezire televizyonu, Libyalı muhaliflerin, Muammer Kaddafi'nin karargahı Bab el Aziziye dışında başkent Trablus'un kontrolünü tamamen ele geçirdiğini duyurdu.  Libya lideri Muammer Kaddafi'nin birliklerinden 100'den fazla asker esir alındı. Şehrin merkezine ulaşan yüzlerce muhalif protestocu, uzun araç konvoylarıyla birlikte coşkulu kutlamalar yapıyor. Karargahı Bab el Aziziye'de bulunan Kaddafi ise henüz teslim olmadı. 
Bu arada, ABD Başkanı Obama, tatilini geçirdiği Martha's Vineyard adasında yaptığı açıklamada, Libya'da gelişen olaylar ve son durum hakkında tam bilgi edinmeden konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmayacağını kaydetti. Beyaz Saray, Obama'nın düzenli olarak Libya konusunda bilgilendirildiğini duyurdu.

ASKERLER TESLİM OLDU
Libyalı muhaliflerin Enformasyon Bakanı Mahmud Şamam, başkent Trablus'ta Libya lideri Muammer Kaddafi'yi koruyan askerlerin teslim olduğunu bildirdi. Şamam, askerlerin komutanının kendi saflarına geçtiğini ve emrindekilere silahlarınızı bırakın talimatı verdiğini belirtti.  

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya'daki birlik ve beraberlik için Ulusal Geçiş Konseyi ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Rasmussen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Libya'da iktidarın geçiş sürecinin derhal ve barış içinde olması gerektiğini kaydetti. Açıklamada, Libya'daki askeri birliklerin ve kilit noktaların da izlenmeye devam edileceği vurgulandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.