Erdoğan: Yerel seçimler için referandumu düşünmüyoruz

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:05
Erdoğan: Yerel seçimler için referandumu düşünmüyoruz






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin erkene alınması konusunda Meclis'te yeterli oyu alamayan yasa değişikliğinin gerçekleşmemesi halinde kesinlikle referandumu düşünmediklerini söyledi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 360 oyda kalan oylama için MHP'yi suçlamadığını da belirtti. Gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerekse de kendisinin ortaya koydukları iradenin ortada olduğunu belirten Erdoğan, Anlaşılan o ki atılan imzalara sahip çıkılmamıştır. Herkes attığı imzaya sahip çıkmış olsaydı ortaya bu tablo çıkmazdı. Bu üzücü bir tablodur. Ben bunun nifaka fitneye vesile olmasını istemem ama biz siyaseti böyle anlamıyoruz. Bir imza attıysak mezara kadar arkasında durmalıyız, pazara kadar değil. dedi.

Toplantıya geç kalmasının nedeninin de bu konuda partililerle yaptıkları dar kapsamlı görüşme olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Oluşan yeni duruma yönelik istişareleri tamamladık. Bugün itibariyle ilgili arkadaşlarımız CHP ve MHP ile görüşmeleri yapacaklar ve tekrar parlamentodaki adımları atacaklar. Referandumu düşünmüyoruz, açık ve net olarak ifade edeyim. MHP Genel Başkanı'nın olumlu kanaati ortadaydı. CHP ise bizim belirlediğimizden farklı tarihler dile getirdi, 'imza koymayız ama erkene alınmasını destekleriz' dediler. Ama bunun arkasında ne yazık ki durmadılar. Oluşan yeni durumda farklı tarihler üzerinde mutabakata varılması halinde bu yönde yeni adım atılabilir. Grup Başkanvekili arkadaşlarım süratle bu çalışmayı sürdürecekler. Ülkemiz için demokrasi için hayırlı olan neyse o olsun. şeklinde kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.