Ermenistan bunu hiç beklemiyordu; 2 günde 70 asker kaybetti

Azerbaycan Ermenistan savaşı ilan edilen ateşkese rağmen yer yer devam ediyor. Ermeni saldırganlar ağır kayıplar vererek geri çekiliyor. Son iki günde 16 şehit var.

05 Nisan 2016 Salı 13:01
Ermenistan bunu hiç beklemiyordu; 2 günde 70 asker kaybetti






Ermenistan bunu hiç beklemiyordu; 2 günde 70 asker kaybetti

Karabağ işgali süresince yıllardır hemen hemen her gün ateşkes ihlali yapan ermeni çapulcular ilk kez Azerbaycan ordusunun kararlı tutumu karşısında ne yapacağını şaşırdı. Yıllardır başta Nahçıvan olmak üzere, Karabağ yakınlarındaki köyleri kasabaları roket ve top mermileri ile sürekli vuran ermeni işgalciler ağır kayıplar vererek kaçıyor. Çatışmalar sırasında Azerbaycan ordusu 16 şehit verdi. Sadece iki gün içinde 70 ermeni askerinin cesedi cephe hattında bulundu, dün ise 5 tank imha edildi. İşte Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki son gelişmeler

SİVİLLERİ HEDEF ALAN ERMENİ TANKLARI İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cephe hattındaki gerginliğin devam ettiği, Ermeni güçlerin kaybettikleri mevzileri geri alma girişimlerinin başarısız olduğu, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerinin ateşe tutulduğu bildirildi.

Bunun üzerine Azerbaycan ordusunun açtığı ateşle Ağdere bölgesinde Magadiz mıntıkasında Ermeni askeri karargahının imha edildiği belirtildi.

Bakanlık, çatışmalarda Ermeni güçlere ait 5 tank ve mühimmat dolu 5 aracın içindekilerle birlikte imha edildiğini, yaklaşık 70 Ermeni askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, son iki gündeki çatışmalarda 16 Azerbaycan askerinin şehit olduğu belirtildi.

Cephe hattında operasyon üstünlüğünü sürdürmek için gerekenlerin yapıldığını duyuran bakanlık, imha edilen karargah ve tankların görüntüsünü paylaştı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.