Gagauz Türkleri, Türk Dünyası'nı buluşturdu

Merkezi İstanbul'da bulunan Gagauz Türkleri Dostluk, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 14'ncü kuruluş yılı kutlamaları, Türk Dünyası'nı bir araya getirdi.

28 Mart 2021 Pazar 00:40
Gagauz Türkleri, Türk Dünyası'nı buluşturdu






Gagauz Türkleri, Türk Dünyası'nı buluşturdu


Moldova Özerk Gagauz Yeri Türkleri ile Gazeteci Yazar Necdet Ertuğrul'un önderliğinde İstanbul'da kurulan Gagauz Türkleri Dostluk, Kültür ve Dayanışma Derneği 14 yılı geride bıraktı. 
Türkiye geneline yayılan ve sayıları 3 bini bulan Gagauz Özerk Bölgesi vatandaşları temsilcileri ile Gagauz Türkleri kanaat önderlerini, Türk Dünyası gönüllüleriyle buluşturan kutlama törenleri, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Merkezi'nde buluştu. Türkiye'de ilk Gagauz Derneği'ni Hasan Venedikli'nin yad edildiği toplantı renkli sohbetlere sahne oldu.


Dernek Başkanı Necdet Ertuğrul, Dernek Genel Koordinatörü Mariyanna Zakirova'nın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, Türk Dünyası'na ömrünü adayan Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Kurucusu Erdoğan Aslıyüce, Dünya Türkleri Hizmet Derneği Genel Başkanı Metin Özkan İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Uğur Hasan Çebi, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Makina Mühendisi Çokay Koçar, Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Oya Canbazoğlu, Avrasya İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Nihayet Taş, Tek Bayrak Derneği Genel Başkanı Serdar Şahin, İYİ Parti Fatih İlçe Başkanı Özcan Çeliksiz, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Rafet Ulutürk ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Üniversitesi Misafir Öğretim Görevlisi Doçent Olga Radova, Türk Dünyası fikrinin yılmaz savunucularından Yazar Ali Baykan, Gazeteci Yazar Alptekin Cevherli, Haç ve Kurt Belgeseli'ne imza atan Bora Taştan, Kerem Gülerman, Barbaros Balaban ve SAT 7 Türk TV kanalı ekibi, Afganistan Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Arslan Türkmen. Türk Dünyası'na ömrünü adayan merhum gazeteci yazar Kemal Çapraz'ın oğlu hukukçu adayı Çağrı Çapraz çok sayıda Türk Dünyası gönüllüsü katıldı.

Gagauuz Türkleri buluşmasında Yesevi Vakfı Kurucusu ve Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Gagauz Yeri gezisi ve Türk Dünyası'nın sorunlarıyla ilgili bir konuşma yaptı. 


 

Son Güncelleme: 28.03.2021 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.