Gezici Savaş Müzesi Çanakkale tarihini halkın ayağına getiriyor

18 Ekim 2012 Perşembe 17:27
Gezici Savaş Müzesi Çanakkale tarihini halkın ayağına getiriyor






TRABZON (CİHAN)- Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gezici Savaş Müzesi, Çanakkale tarihini halkın ayağına getiriyor. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde 2 gündür 14 Şubat Kurtuluş Caddesi şadırvan yanında sergilenen gezici savaş müzesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Gezici Savaş Müzesi Yetkilisi Erol Buran, yaptığı açıklamada, Türkiye Gaziler Vakfı'nın hazırladığı gezici müzenin Çanakkale Savaşları ve Sarıkamış Harekâtı'nı anlattığını söyledi. Müzenin Ankara'da yapılan açılışın ardından Türkiye'yi dolaşmak için yola çıktıklarını ifade eden Buran, dört ay önce Ankara'da yapılan toplantı sonucunda ilk olarak Karadeniz Bölgesi'nde gezici müzeyi sergileme kararı alındı. İl, ilçe olarak Türkiye'yi dolaşacağız, Vakfıkebir'den önce Akçaabat'daydık, daha sonra Beşikdüzü ve batı Karadeniz'e doğru gidiyoruz. dedi.

Amaçlarının Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlara Çanakkale'yi ayaklarına getirdik olduğunu belirten Buran, Vatandaşlarımıza Çanakkale destanını ve Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz. dedi. .

Kuva-i Milliye Mücahit Derneği Başkanı Galip Seref de Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, gezici savaş müzesi aracı, Vakfıkebir ilçemize gelerek Çanakkale'de olan güzellikleri halkımıza sergiliyor. Halkımız bir nebzede olsa Çanakkale'yi gezmiş görmüş oluyor. Bu çok güzel bir duygu, insanın bu aracı gezerek içerdeki manzarayı gördükten sonra bu savaşı nasıl kazanıldığını daha iyi görüyorlar. Bu vatan için canlarını ve kanlarını veren ve bu topraklarda kefensiz yatan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. şeklinde konuştu.

Tarihi değerlerin canlanması ve tarihi bilincin aşılanması için vatandaşların ayağına giden Gezici Savaş Müzesi'nde Çanakkale Savaşı'nda kullanılan savaş aletleri, resim ve diğer malzemeler sergileniyor. Aracın dışında bulunan 'Dur Yolcu' ve 'Seyit Onbaşı' maketleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Vatandaşlar araç önünde hatıra fotoğrafı çektirirken, ziyaretçilere hediyelik eşya satışı da yapıldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.