Gürgenç: 2022'de dünyanın ilk 10 lojistik şirketi arasında yer alacağız

14 Aralık 2012 Cuma 15:49
Gürgenç: 2022'de dünyanın ilk 10 lojistik şirketi arasında yer alacağız






BURSA (CİHAN)- Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, 2022'de dünyanın ilk 10 büyük lojistik şirketi arasında yer almayı hedeflediklerini ve bunu da başaracaklarına inandığını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından düzenlenen 5. Yönetim Zirvesi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Zirveye katılan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, tecrübelerinden yola çıkarak iş dünyasını değerlendirdi. Yabancı dilin önemine vurgu yapan Gürgenç, Eğer dil öğrenmezsem küçük denizin büyük balığı olmaktan öteye gidemezdim. dedi.

DEĞİŞİMLER BAZI RAHATSIZLIKLAR GETİRİR

Değişmek isteyenlerin rahatsızlığı da baştan kabul etmeleri gerektiğine değinen Gürgenç, Yapılabileceklerin bir hesabı var. Elinden gelenin en iyisini yapmak lazım. İnovasyonun altında yatan farlı prensiplerle çalışmaya açık mısınız? Değişim yaşarken bazı rahatsızlıklara alışmalısınız. ifadelerini kullandı.

Yöneticilerin yanında çalışanların başarısında bire bir etkili olduğunun altını çizen Gürgenç, yanlışlarda çalışanları geri çevirmek yerine yönlendirmenin daha verimli olacağına işaret etti.

2022'DE DÜNYANIN İLK 10 ŞİRKETİ ARASINDA OLMAK İSTİYORUZ

Yöneticilerin bu yönde kendilerini geliştirmemeleri halinde başarı şansının olmadığına değinen Gürgenç, 2022'de dünyanın ilk 10 büyük lojistik şirketi arasında yer almayı hedefliyoruz. Bana belki 'sen kimsin ki dünyanın ilk 10 büyük şirketi arasında olasın' diyorlar. Ama ben de diyorum ki; 'ben kim değilim ki dünyanın ilk 10 şirketi arasında olmayayım. Ben o Türküm Benim diğer dünya markası şirketlerden ne eksiğim var. şeklinde konuştu.

Ülke olarak bir karar aşamasında bulunulduğunu savunan Gürgenç, Bu gün olan mı olacaksınız, yoksa olunan mı? Bu gün Türkiye rekabet sıralamasında 40. sırada. Özellikle krizler olumsuz etkiliyor. İlk kriz 2001'de geldi. Bundan sonra da krizleri görmeye devam edeceğiz. Çünkü dünyadaki kaynaklar ihtiyaçları karşılayacak düzeyde değil. Ancak krizin gelmesini bekleyecek de değiliz. ifadelerini kullandı.

Geçmişe bakarak neyini beğenmediğinin sorulması halinde; hızını beğenmediğini anlatan Gürgenç, herkesin egosunu elinin tersi ile bir kenara itmesi gerektiğini belirterek, Ben iyiyim, ben mükemmelim dediğiniz zaman kaybedersiniz. şeklinde uyarıda bulundu.

2012'de hedefledikleri büyümeyi geçekleştiremediklerini ifade eden Gürgenç, 10 senelik tarihimiz içinde ilk defa söz verdiğimiz rakamları yakalayamadık. Ancak bu kötü bir sene değil, sadece isteyip de yakalayamadığımız ve alışkın olmadığımız bir durum. Demek ki kendimizi beğendik, 'biz bu işi biliyoruz' dedik. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.