Hastane personeli yangın tatbikatı yaptı

18 Ekim 2012 Perşembe 15:41
Hastane personeli yangın tatbikatı yaptı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan Devlet Hastanesi, muhtemel bir yangında nasıl davranmak gerektiği konusunda personeli bilinçlendirmek için geniş katılımlı tatbikat düzenledi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Elbistan Devlet Hastanesi personeli tarafından ortaklaşa yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Hastanenin sivil savunma birimi tarafından organize edilen tatbikat ile personel her türlü yangın tehlikesinde ne yapmak gerektiği konusunda bilgilendirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, ev tüpünden meydana gelebilecek yangınlara karşı özellikle bayanların dikkatli olması gerektiği anlatıldı.

Tatbikat senaryosu gereği ilk olarak yangın merdivenlerinin bulunmadığı ya da itfaiye aracının giremediği dar sokaklarda kullanılmak üzere alınan özel havalı yatak üzerine itfaiye personeli tarafından bir atlayış gerçekleştirildi. Hava yatağına düşen kişinin hastaneye yetiştirilmesi de uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra ise itfaiye merdiveni ile hastanenin 4. katında mahsur kalan bir hasta kurtarıldı ve ambulansa konuldu. Hastanenin Sivil Savunma Birimi tarafından personelin olası yangınlarda ve diğer acil durumlardaki müdahale kabiliyetini artırmak için her yıl periyodik olarak yapılan tatbikatın bir sonraki bölümünde Elbistan İtfaiye Müdürü Lütfi Demir, mutfak tüpü yangınlarını söndürmenin yolunu uygulamalı olarak anlattı. Yakılan mutfak tüpü, önce itfaiye personeli daha sonra da hastane çalışanları tarafından ıslak battaniye ile sarılarak söndürüldü. Tatbikatın son bölümünde ise senaryo gereği yangın çıkarılan bir alanda yangın söndürme tüpleri ile söndürme işlemi yaptı. Ayrıca hastane personeli de uygulamalı olarak yangına müdahale etti.

Tatbikat sonrası değerlendirme yapan Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürü Lütfi Demir, tatbikatın çok başarılı ve eğitici geçtiğini belirtti. Elbistan Devlet Hastanesi ve itfaiye personeline teşekkür eden Demir, Elbistan'da hem itfaiye personelinin hem de hastane çalışanlarının olası bir afette ya da yangın durumunda anında ve doğru müdahalede bulunması için bu tatbikatı yaptık. Tatbikatımız başarıyla geçmiştir. diye konuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Murat Gönen ise bu tür tatbikatların personel üzerinde büyük eğitici katkısı olduğunu dile getirdi ve katılan herkese teşekkür etti. Gönen, Allah gerçeğini yaşatmasın. Ancak bu tür felaketler maalesef yaşanıyor. Dolayısıyla bu tür durumlarda neler yapmak gerekiyor bilmek lazım. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.