Hollandalı belediye başkanları İstanbul'a hayran oldu

16 Ekim 2012 Salı 20:46
Hollandalı belediye başkanları İstanbul'a hayran oldu






İSTANBUL (CİHAN)- Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları dolayısıyla İstanbul'da bulunan Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan ve Roterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb İstanbul'a hayran kaldı. Dün İstanbul üzerinde bir helikopter turu yaptıklarını söyleyen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb şehre hayran kaldıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollanda'nın Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan ve Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb'i makamında kabul etti. Görüşmenin ardından Topbaş, Laan ve Aboutaleb basın mensuplarının karşısına geçti.

Kadir Topbaş, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin bundan 400 yıl öncesine dayanmakta olduğunu söyledi. Hollanda'da iş hayatında, siyasi ve sanat hayatında bir çok Türk'ün yaşadığını belirten Topbaş, bundan gurur duyduklarını söyledi.

Rotterdam'in İstanbul'un kardeş şehri olduğunu anlatan Topbaş, Amsterdam'ın da karşılıklı işbirliği yaptıkları önemli bir belediye olduğunu vurguladı.

İki başkanın, kendisini Türkiye ile Hollanda'nın ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla 11 Aralık'ta Rotterdam'da düzenlenecek final seramonisine davet ettiğini ve kabul ettiğini belirten Topbaş, ayrıca Nisan ayı içinde iki belediyeye de bir ziyaret gerçekleştireceğini anlattı.

'LAAN VE ABOUTALEB AVRASYA TURUNDA KÖPRÜYÜ BİRLİKTE GEÇECEK'

Amsterdam Belediye Başkanı Laan ve Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb'in, her yıl İstanbul'da iki kıta arasında düzenlenen Avrasya Maratonu'na katılacağını aktaran Topbaş, Avrasya Maratonu'nda Boğaz Köprüsü'nü birlikte geçeceklerini dile getirdi.

Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard Van Der Laan da, misafirperverliğinden ötürü Topbaş'a teşekkür etti. Hollanda'da 400 bin elçi konumunda Türk yaşadığını belirten Laan, Kendilerinin açık görüşlülüklerine ve başarılarına tanık olduk ve aynı şekilde burada da buna şahitlik ettik. diye konuştu.

HELİKOPTER TURU MİSAFİR BAŞKANLARI İSTANBUL'A HAYRAN BIRAKTI

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb de Topbaş ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Dostların özelliklerinin birbirlerine karşı dürüst olmaları ve aralarındaki konuları rahatlıkla konuşmaları olduğunu vurgulayan Aboutaleb Biz bu gün bir araya gelerek kentlerin gelişimi, kültür sektörümüz ortak yatırımımız hakkında konuşabildik. Bu paylaşım dostluğun oluşumundaki en önemli etkendir. Bu dostlukla birlikte güven gelir. Güvenin devamında kentlerin gelişimini sağlamak beraber bir işbirliği yapmak çok kolaydır. dedi.

Dün, İstanbul üzerinde helikopter turu yaptıklarını aktaran Aboutaleb, şehrin gelişiminden etkilendiklerini söyledi. Aboutaleb sözlerini şöyle tamamladı: Ne kadar büyük ve muhteşem bir şehir olduğunu görebildik. Bu büyük halkın büyük bir kenti olduğunu görebildik. Bu fırsatla hem geçmişimizi kutlama hem de geleceğimizi konuşma imkanını yakaladık. Bu noktada geleceğimiz noktasında işbirliği en önemli şeydir.

Topbaş, konuşmaların ardından konuk belediye başkanlarını kapıya kadar uğurladı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.