İki römorku paramparça eden TIR, 250 metre sonra durabildi

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
İki römorku paramparça eden TIR, 250 metre sonra durabildi






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Elbistan'da Şeker Fabrikası'na pancar teslim ettikten sonra dönüşe geçen çift römorklu traktöre bir TIR'ın arkadan çarpması sonucu bir kişi yaralandı. Traktörü 50 metre sürükleyen ve iki römorku da paramparça eden TIR, 250 metre sonra durabildi.

Kahramanmaraş'ta Elbistan-Nurhak kara yolunun bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle tek şeride düşürülen Şeker Fabrikası yakınlarındaki bölümünde büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Bir TIR, arkadan çarptığı iki römorku paramparça etti. Hızını alamayan TIR, önüne kattığı traktörü de 50 metre sürükledi. Korkunç kazada traktör sürücüsü 30 yaşındaki Ali Er yaralandı.

Ali Er, 46 E 0752 plakalı traktörüyle ilçeye bağlı Karaelbistan'dan yüklediği pancarları Şeker Fabrikası'na teslim etti. Tekrar tarlaya gidip pancar yüklemek üzere yola çıkan çift römorklu traktöre, Murat Kara (32)'nın kullandığı 02 EH 587 plakalı TIR arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle römorklar traktörden ayrılarak paramparça oldu. Römorkların parçaları yol kenarına savruldu. İçinde Ali Er'in bulunduğu traktör ise kabin kısmının üzerinde yaklaşık 50 metre sürüklendi. Demir yığınına dönen traktörün içerisinde sıkışan Er, kazayı gören vatandaşlarca bulunduğu yerden çıkarıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Er'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

TIR sürücüsü Murat Kara'nın yara almadan atlattığı kazada yola devrilen traktör ve römork parçaları nedeniyle Nurhak-Elbistan kara yolunda trafik kilitlenme noktasına geldi. Kaza mahalline gelen polislerin gerekli notları almasının ardından yol temizlenerek yeniden trafiğe açıldı. Römorklara yaklaşık 80 kilometre hızla çarptığı belirlenen TIR'ın sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.