İstanbul'da kar alarmı; AKOM ekipleri yollara düştü

Meteorolojiden gelen kar yağışı uyarısının ardından AKOM ekipleri İstanbul'da alarma geçti.  İBB bünyesinde 7 binden fazla personel yolları açık tutmak için nöbette..

25 Aralık 2018 Salı 18:29
İstanbul'da kar alarmı; AKOM ekipleri yollara düştü






İstanbul'da kar alarmı; AKOM ekipleri yollara düştü
 

İstanbul ve çevresi için kar alârmı.. Kar yağışı İstanbul'un Kuzey ve Doğusunda etkili olacak. Yağışın, akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermesi bekleniyor. Önlemler de arttırıldı. 7 bin 73 personel teyakkuzda, 53 kış aracı da hazır. İstanbul'da hava sıcaklığı 4 dereceye düşecek.

Kar yağışı İstanbul'un Kuzey ve Doğusunda etkili olacak. Yağışın, akşam saatlerinden itibaren etkili olması göstermesi bekleniyor. Önlemler de arttırıldı. 7 bin 73 personel teyakkuzda, 53 kış aracı da hazır. İstanbul'da hava sıcaklığının 4 dereceye düşecek. 

İSKİ DE UYARDI

İSKİ de bir uyarı yaptı ve hava sıcaklığının gece sıfır derecenin altına düşeceği hatırlatılarak su tesisatlarının havayla temasının kesilmesini önerildi. 

ASIL YAĞIŞ YARIN SABAH

İstanbul'da beklenen yağışın yarın sabah saatlerinde etkisini artırarak kente beyaz bir örtü bırakması bekleniyor. 

ANKARA - İSTANBUL YOLU SIKINTILI  

Kar yağışı Ankara - İstanbul arasındaki yollarda sorun yaratmaya başladı. Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Karayolları ekipleri, bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri ise D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ekipler, sürücülerin araçlarda kış lastiği bulunmasını trafik işaret ve işaretçilere uyması gerektiğini kaydetti. Kar kalınlığı şimdiden 10 santimi geçmiş durumda. 

Meteorolojiden kar yağışı için arka arkaya 8 alarm geçti. Alarm verilen iller listesinde şunlar yer aldı: İstanbul, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Bilecik, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Bolu, Kastamonu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Sinop, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri..

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI 

Başkent önce kar yağışı hemen ardından da soğuklarla boğuşacak. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre kar yağışı Ankara'da akşam saatlerinde etkisini çok artıracak. Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli bir şekilde devam edecek olan kar yağışı 8 ile 15 santim arasında bir kar örtüsü bırakacak. 


YARINDAN İTİBAREN ANKARA DONACAK 

Yoğun kar yağışının ardından Ankara çarşamba gününden itibaren buz tutacak. Meteoroloji Ankara’da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında olacağını duyurdu. Minimum/Maksimum Sıcaklıklar şöyle olacak: Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece. Soğuklar sebebiyle su saatleri başta olmak üzere dona karşı dikkatli olunması gerekiyor. 

İDO SEFERLERİ İPTAL ETTİ

İstanbul ve Marmara Denizi'nde etkili olan kötü hava şartları yüzünden bazı deniz seferleri iptal edildi. İDO, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İDO'nun iptal seferleri şu şekilde:

26.12.2018 Kadıköy-Yenikapı-Bursa 07:50

-Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07:45

-Bandırma-Yenikapı-Bostancı 07:45

25.12.2018

-Bursa-Yenikapı-Kadıköy 21:00

-Kadıköy-Yenikapı-Bursa 19:50 - 21:45

-Kadıköy-Yenikapı-Bursa 19:50

-Bursa-Yenikapı-Kadıköy 19:00 - 20:55

-Bursa-Yenikapı-Kadıköy 19:00

-Bostancı-Yenikapı-Bandırma 18:45 - 21:45

-Bostancı-Yenikapı-Bandırma 18:45

Son Güncelleme: 25.12.2018 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.