Kars´a zemheri ayı erken geldi

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:39
Kars´a zemheri ayı erken geldi






KARS (CİHAN)- Kars´ta vatandaşlar bir haftadır devam eden kar yağışı ve soğuk hava ile mücadele ediyor. 22 Aralık ile 31 Ocak arasında yaşanan ve halk dilinde 'zemheri ayı' olarak nitelenen aşırı soğukların bu yıl bir hafta erken geldiği ifade ediliyor.

Güne sis ve ayazla başlayan şehirde termometreler hava sıcaklığını sabah saatlerinde sıfırın altında 18 derece, öğle saatlerinde ise sıfırın altında 8 derece olarak gösterdi. Vatandaşlar bir gün önceden araçlarını park alanlarına battaniyelere sararak bıraktı. Vatandaşlar sabah saatlerinde ise işlerine gidebilmek için araçlarını çalıştırmakta güçlükler çekti. Şehirde araçların yanı sıra demir korkuluklar ve ağaçlar buz tuttu.

Aşırı soğuklardan dolayı çocuk parkları boş kalırken vatandaşlar zorda kalmadıkça dışarı çıkmıyor. Hayvanlar uzanacak yardım elini beklerken, bu durumdan en kârlı çıkanlar ise güvercinler oldu. Serhat şehrinde esnaflar yollara kuşlar için yem bırakmaya başladı.

Kars Çayı ve Asboğa Gölü'nün kısmen donduğu şehirde Kuyucuk Gölü'nün ise tamamen donduğu belirtildi. Kar yağışı sonrası Arpaçay ilçesine bağlı Dağköy ve Kardeştepe köyleri ile ulaşım kapandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.