MHP'li Kutluata: Yeni yasa beldeleri tekrar köy haline getirir

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:03
MHP'li Kutluata: Yeni yasa beldeleri tekrar köy haline getirir






SAKARYA (CİHAN)- MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, yeni Büyükşehir Yasası'nın köy hayatından şehirleşmeye geçmekte olan ve bu konuda önemli birikim elde etmiş beldeleri tekrar köy haline getireceğini iddia etti. Kutluata, ayrıca yasanın yönetim sisteminin bütünlüğünü de bozacağını savundu.

Münir Kutluata, yaptığı açıklamada, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülen, 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' hakkında değerlendirmeler yaptı. Bu yasa ile iktidarın maksadının çok başka olduğunu söyleyen Münir Kutluata, Bu tasarı ile köy hayatından şehirleşmeye geçmekte önemli birikim kazanmış olan beldelerimiz tekrar köy haline döndürülmektedir. dedi.

Söz konusu yasa ile Türk idari sisteminin bütünlüğünün bozulacağını ve Türk yönetim sisteminin dayandığı hukuki temellerin yok edilmek istendiğini ileri süren Kutluata, Kaldırılması planlanan 16 bin 82 köy ile bin 591 beldelerde yaşayan vatandaşlarımızın yeni ekonomik ve diğer zorluklarla karşı karşıya kalacağı, şehirli olmadan şehirde yaşayan vatandaşlarla aynı vergileri ödemek zorunda kalacakları açıktır. Burada ortaya çıkacak olan sorunlar, bu bölgelerde yaşayan halkı etkileyecektir. diye konuştu.

Tasarıda en büyük sakıncanın ise bölücü çevrelere verilen sözlerin yerine getirilmek istenmesinin olduğunu savunan Kutluata, şunları kaydetti: Yeni tasarı maalesef Türkiye'yi federasyona götürme çabalarına katkı sağlayacak bir zihniyetin ürününü ortaya koymaktadır. Yerel seçimlerin öne alınmasını destekleyen MHP, iktidarın getirdiği bu yasa tasarısına tamamen karşıdır. Partimiz bu amaçla böyle bir yasa ile bölücü mihrakların cesaretlendirilmemesi için gerekeni fazlasıyla yapacaktır.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.