Muhtemel depreme karşı 'Çadırkent Tatbikatı'

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:10
Muhtemel depreme karşı 'Çadırkent Tatbikatı'






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'daki afet yönetim merkezlerinin çalışanları ve gönüllüleri acil durumlara hazırlık için 'İstanbul Çadırkent Tatbikatı'eğitiminde bir araya geldi. Ekipler, muhtemel bir depremde yapılması gerekenleri tatbikatla anlattı. Tatbikatta, yangına müdahale, yüksekten yaralı indirme ve araçtan kazazede çıkarma gibi durumlar canlandırıldı.

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bahçelievler Belediyesi tarafından koordine edilen İstanbul Çadırkent Tatbikatı eğitimlerine İstanbul genelinde 12 belediye ile 9 yardım kuruluşu katıldı.Tatbikatta Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Taşkın Hoşver ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Tatbikat alanına, kriz merkezi, kaymakamlık-belediye çadırları, sahra hastanesi, okul çadırı, kan bağışı çadırı ve idari çadırları kuruldu. Tatbikattan önce Afet Yönetim Merkezleri gönüllüleri ve çalışanları eğitim aldı. Muhtemel acil durumlar için koordine olma ve takım çalışmasının sağlanması için yapılan eğitimlerden sonra tatbikatlar yapıldı. Tatbikatta, yangına müdahale, yanan hasta nakli ve yüksekten yaralı indirme olayları canlandırıldı.

Tatbikat ve eğitimlerle ilgili bilgi veren Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, .Tatbikatın ana amacı hizmet grupları arasında koordinasyon sağlamak ve bu hizmetin en verimli nasıl olması gerektiği planlamak. Burada herkes kendi başına değil, beraber nasıl çalışılacağını düşünür. Muhtemel bir duruma karşı bilgi sahibi olmak için bu tabikat yapılıyor. şeklinde konuştu.

Tatbikat alanında Van depremi sonrasında geliştirilen çadırlar da yer aldı. Çadırların tanıtımını yapan Marmara Afet Bölge Müdürü Taşkın Hoşver, Yeni geliştirilen çadırlar 5 kişilik ve iki iç, bir dış bölüm olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Çadırın üçüncü bölümünde bulunan kısım yangın durumunda tutuşmuyor. Çadır 20 dakika içinde kurulabiliyor. dedi.

Van depreminde gönüllü olarak yardım faaliyetlerine bulunan Emine Erdem ise Bu eğitimleri sürekli yaptığımız için deneyimli olduk. Arkadaşlarımızla burada biz bir takımız. Bir canı kurtarmak bizim için çok önemli. Van depremine gitmek, çok üzülmemize rağmen, bir daha olmamasını istememize rağmen, bize çok şey kattı. dedi.

Afet durumu ve sonrasında devletin tüm kurumlarının organize olacağı bir alan oluşturmak ve çadırkentlerin kurulması amacıyla yapılan tatbikata Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar, Güngören, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Esenyurt, Zeytinburnu, Fatih ve Silivri Belediyeleri katıldı.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.