Necdet Özel istifa mı edecek?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in istifa edeceği iddialarını yalanladı.

08 Temmuz 2014 Salı 09:15
Necdet Özel istifa mı edecek?






Necdet Özel istifa mı edecek?
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, profesyonel orduya geçişle ilgili bir soru üzerine, TSK'nın üçte 1'inin profesyonel ordu olduğunu belirterek, "Türkiye için en uygun sistem, böyle karma sistem. Üçte 1'i profesyonel" dedi. Yılmaz, "Bu oran korunacak mı?" sorusuna, "Ülke ihtiyaçları dikkate alınarak orta bir yol bulunur" yanıtını verdi. Yılmaz, TSK'nın 2033 yılına ilişkin yeniden yapılanma çalışması olduğunu, bu çalışmanın devam ettiğini söyledi.

İsmet Yıllmaz, yol kesme ve askere yönelik taciz atışı iddialarına ilişkin, "Onlar resmin ufacık bir parçası. Resmin tamamına baktığımızda her yerde huzur var" diye konuştu. Yılmaz, bir gazetede yer alan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in istifa edebileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Öyle bir iddia doğru değildir" dedi. İsmet Yılmaz, başka bir soru üzerine, bedelli askerlik konusunun gündemlerinde olmadığını bildirdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.