Nevşehir Üniversitesi Almanya´ya çıkarma yaptı

14 Aralık 2012 Cuma 15:49
Nevşehir Üniversitesi Almanya´ya çıkarma yaptı






KÖLN (CİHAN)- Beş yıl önce kurulan ve kısa geçmişine rağmen öğrenci sayısı 10 bini aşan Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Kültür Derneği işbirliği ile Almanya´ya çıkarma yaptı.

Türkiye´nin Köln Başkonsolosluğu konferans salonunda Almanya´daki sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve basınla buluşan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç ve beraberindeki ekip Avrupa´daki Türk gençlerini üniversitelerinde okumaya davet etti. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa´nın da katıldığı toplantıda üniversitenin hocaları, STK temsilcilerine üniversitelerindeki imkanların anlattı. Duisburg´da da Almanya´daki Türklerle buluşan Neveşehir Üniversitesi hocaları Köln´de Nevşehirliler dayanışma gecesinde de hemşerileriyle buluştu.

Türkiye´nin Köln Başkonsolosluğu´ndaki buluşmaya Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan, Avrupa Ehlibeyt Alevi Federasyonu Başkanı Fuat Mansuroğlu DİTİB Eğitim Müdürü Işık Uğurlu, IGMG Köln Bölge Eğitim Başkanı İrfan Bakşiş gibi STK temsilcileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, Anadolu'da son zamanlarda kurulmuş çok sayıda yeni yeni ünüversitelerimiz var. Bunlar yavaş yavaş kendi ayakları üzerinde durma aşamasından yurt dışına açılma noktasına gelmelerini büyük bir takdirle izliyoruz. dedi.

Nevşehir Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise önce beraberinde gelen hocaları takdim ederek, Prof. Dr. Tahsin Aktaş ve Doç. Dr. Özden Taşkın hocamla birlikta burada bulunmaktan mutluluk ve heyecan duymaktayız. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.