Osmangazi'de 5 noktada kurban pazarı kuruldu

16 Ekim 2012 Salı 20:50
Osmangazi'de 5 noktada kurban pazarı kuruldu






BURSA (CİHAN)- Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı öncesi ilçede 5 ayrı merkezde kurban pazarlarını denetledi. Geçen yıl tek merkezde olan kurban pazarının bu yıl vatandaşların ve satıcıların talepleri doğrultusunda ilçenin 5 noktasında kurulduğunu belirten Başkan Dündar, pazarlarda her türlü ihtiyacın karşılandığını aktardı.

Yunuseli, Dikkaldırım, Panayır, Emek ve Demirtaş'ta kurulan kurban pazarlarına Türkiye'nin dört bir yanından gelen satıcılarla sohbet eden ve ihtiyaçlarını soran Dündar, hedeflerinin Osmangazi'ye kalıcı ve modern bir kurban kesim merkezi ve pazarı kurmak olduğunu kaydetti. Dündar, şunları ifade etti: Geçtiğimiz yıl Kurban Pazarı, sadece Yunuseli'de kuruldu. Satıcıların ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu yıl ilçemizin 5 ayrı noktasında kurban pazarı kurduk. Bu alanlar 850 kotraya bölünerek büyükbaş ve küçükbaş hayvan satıcılarına tahsis ettik. Büyükbaş hayvan kotraları doldu. Artık büyükbaş girişi alınmıyor. Küçükbaş hayvanlar için de az sayıda kotra var onlarına verince pazarlara hayvan girişi tamamlanmış olacak. Diğer ihtiyaç duyulan alt ve üstyapı donatılarını da ilave ettik. Kurban pazarlarında kesim yapılacak. Yine geniş alanlar bırakarak vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat bir ortamda kesip ibadetlerini yapmaları için gereken ortamı oluşturduk.

SAĞLIKLI BİR ORTAM OLUŞTURULDU

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerek pazar yerlerinde gerekse kesim noktalarında vatandaşlar için her türlü önlemin en üst düzeyde alındığını söyledi. Dündar, şöyle devam etti: Kesim işlemleri sırasında her kesim yerinde sorumlu veteriner hekim ve temizlik işçileri olacak ve kesim sonrası atıkların temizlik işçileri tarafından hemen toplanması sağlanacak.

Öte yandan Kurban bayramına iki hafta kala Osmangazi Belediyesi tarafından oluşturulan Kurban Pazarı'nda hareketlilik yaşandığı gözleniyor. Büyükbaş kurbanlıkların satışının hızlı bir şekilde devam ettiği gözlenirken, küçükbaş hayvanlarda da alışverişin başladığı ifade ediliyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.