Otobüslerde 10 numara yağ denetimi artırılıyor

24 Ağustos 2011 Çarşamba 10:39
Otobüslerde 10 numara yağ denetimi artırılıyor






Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle son günlerde vatandaşlardan gelen '10 numara yağların yakıt olarak kullanılmasına yönelik' şikayetlerin artması üzerine konuyu mercek altına aldı. Bursa'da sanayileşme ve göçe bağlı olarak hızlı nüfus artışının yaşanırken, bu artış beraberinde çevre sorunlarını da gündeme getirdi. Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirilmesi için çevreye zarar veren sanayi tesislerine karşı etkili bir denetim uygulaması başlatan Büyükşehir Belediyesi, özellikle son günlerde 10 numara yağların yatık olarak kullanılmasıyla çevreye zarar verildiği yönündeki şikayetlerin artması üzerine konuyu takibe aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın başkanlığında düzenlenen, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü ve Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü yetkilerinin katıldığı toplantıda 10 numara yağların yatık olarak kullanılmasına karşı alınacak önlemler görüşüldü.Gerek 153 Alo Belediye hattı gerekse mail yoluyla vatandaşlardan gelen tüm şikayetlerin yakından takip edildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, son dönemde 10 numara yağların yakıt olarak kullanılmasına yönelik çok sayıda şikayet almaya başladıklarını söyledi. Hidrolik yağı olarak kullanılan 10 numara yağların son dönemde içine solvent gibi kimyasallar katılarak araç yakıtına dönüştürüldüğünü dile getiren Avşar, "Devletin maddi olarak kaybı olduğu gibi diğer taraftan kalitesiz yakıt nedeniyle doğaya fazlaca ağır metal bırakılıyor. Bunun yanında trafik kazalarında yapılan bilirkişi incelemelerinde solventin yanma ve parlamalara daha müsait olduğu saptanmış. Vatandaş bu nedenle toplu taşıma araçlarında bu yağların kullanılması konusunda endişeli" diye konuştu.
İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliğinde çalışarak 10 numara yağların yakıt olarak kullanılmasına yönelik denetimleri artıracaklarını ifade eden Avşar, "Egzoz emülsiyon denetimlerinde tek yetkili kurum olan Çevre Müdürlüğümüze ölçüm cihazı kazandırmıştık. Bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi olarak çevre için atılacak her adıma destek vereceğiz. Bunun yanında mobil çevre timleri oluşturacağız. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Motorize olarak 24 saat görev yapacak olan bu ekiplerimiz çevre konusunda gördükleri tüm olumsuzluklara anında müdahale edebilecek. Hiç kimse yasa ve yönetmelikler dışında hareket ederek çevreyi kirletme hakkına sahip değil" şeklinde konuştu. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.