Oyuncu Ushan Çakır´a 3 bin lira para cezası

14 Aralık 2012 Cuma 14:47
Oyuncu Ushan Çakır´a 3 bin lira para cezası






İSTANBUL (CİHAN)- Oyuncu Ushan Çakır´a 3 bin lira para cezası

ELİF EŞİT İSTANBUL

TRT 1´de yayınlanan Leyla ile Mecnun dizisinde geçtiğimiz yıl oyuncular arasında yaşanan kavgaya ilişkin açılan dava karara bağlandı. Olayda adı geçen Ezgi Asaroğlu ile Beste Bereket hakkında beraat kararı veren mahkeme, oyuncu Ushan Çakır´ı 3 bin lira para cezasına çarptırdı. TRT 1´in sevilen dizisi Leyla ile Mecnun´un setinde 25 Eylül 2011 günü oyuncular Ezgi Asaroğlu, Beste Bereket ile Ushan Çakır arasında kavga çıktı. İddialara göre oyuncu Ushan Çakır tartıştığı Ezgi Asaroğlu´nun darp etmişti. Olay sonrası Ezgi Asaroğlu ile Ushan Çakır karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldu. Konuyu soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, Ezgi Asaroğlu'nun `hakaret´ suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya, Ushan Çakır'ın `kasten yaralama´ suçundan 1 yıldan 3 yıla, Beste Bereket'in ise `azmettirme´ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Görülen dava dün (bugün) İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi´nde karara bağlandı. Karar duruşmasına oyunculardan Ezgi Asaroğlu, Beste Bereket ile Ushan Çakır hazır bulundu. Duruşmada sanıklara esas hakkında son beyanları soruldu. Üstüne atılı suçu kabul etmediğini belirten Ezgi Asaroğlu, Ushan Çakır´a hakaret etmediğini eylem sonucu ölümden döndüğünü dile getirdi. Beste Bereket ise suçsuz olduğunu beyan etti. Daha sonra söz verilen Ushan Çakır, Beste Bereket´in kendisini azmettirdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Olayların Ezgi Asaroğlu´nun tahriki ile meydana geldiğini savunan Çakır, olaydan ötürü üzgün olduğunu söyledi.
Ardından kararını açıklayana mahkeme sanıklardan Ezgi Asaroğlu ile Beste Bereket´in hakkında suçu işledikleri yönünde sabit kanaat oluşmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi. Ushan Çakır´ın Asaroğlu´nu yaraladığının sabit olduğunun altını çizen mahkeme, Çakır´ı 100 gün yani 3 bin lira para cezasına çarptırdı ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Beş yıl boyunca adli denetime tabi olacak olan Çakır, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlemesi halinde iki cezayı birden çekecek. Mahkeme ayrıca, Çakır´ın Ezgi Asaroğlu ile Beste Bereket´e bin 200 lira vekalet ücreti vermesine de hükmetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.