Paris rezaletine bakanlık el koydu...

Türkiye'neni yarı çıplak dansöz kıyafetleri içinde tanıltığı Who's Next Pret a Porter Paris fuarındaki rezalete Ankara'dan sert tepki

07 Temmuz 2014 Pazartesi 07:37
Paris rezaletine bakanlık el koydu...






Paris rezaletine bakanlık el koydu...

Paris'te tanıtım rezaleti, Who's Next Pret a Porter Paris fuarı

Gazeteci Burhan Akdağ'ın sosyal medyada gündeme getirdiği Paris'teki Türk tanıtım rezaletine Ankara'dan sert tepki geldi. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin katıldığı fuarda, Türkiye'yi dansöz kıyafetleri içinde yarı çıplak kadınların, fesli ve sürekli nargile içen erkeklerin yer aldığı tanıtım gösterisinin derhal kaldırılması istendi.

TÜRKİYE O REZALET İÇİNDE ONUR KONUĞU OLMUŞ

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye'nin onur konuğu olarak yer aldığı "Who's Next Pret a Porter Paris" fuarında basına yansıyan ve sözde Türkiye'yi temsil eden etkinliklerin, ülke milli katılım organizasyonuyla hiç bir ilgisinin olmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4-7 Temmuz 2014 tarihleri arasında  Fransa'nın başkenti Paris'te 2015-2016 İlkbahar-Yaz koleksiyonunun sergilendiği  "Who's Next Pret a Porter Paris" fuarının gerçekleştirildiği belirtildi. Fuara  İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İTKİB)  tarafından milli katılım organizasyonu düzenlendiği ifade edilen açıklamada,  Türkiye'nin de burada onur konuğu ülke olarak yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, 1994 yılından bu yana yılda iki kez düzenlenen söz konusu  fuarda Türkiye'nin bu yıl, milli katılım organizasyonu kapsamında 22, bireysel  düzeyde 7 ve Ekonomi Bakanlığı uhdesinde yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin  Geliştirilmesi (UR-GE) projesi kapsamında 9 tasarımcı, 8 hazır giyimci olmak  üzere toplamda 46 firma ile temsil edildiğine işaret edilerek, şu bilgilere yer  verildi:
 
 "4 Temmuz 2014 Cuma günü ülkemizden katılan firmalarımızın günlük  normal fuar aktiviteleri ve destek verilen etkinlikler bittikten ve fuarın resmi  kapanış saatinden sonra geç bir saatte, fuarın kapalı alanının dışındaki açık  alanda, sözde ülkemizin onur konuğu ülke olması hasebiyle tanıtım sürecine katkı  sağlanması amacıyla, düzenlenmesi fikri ve organizasyonu tamamen fuar ana  organizatörü olan WSN Developpement firmasına ait olan ülkemiz ve ülkemiz  organizasyonu ile yakından uzaktan bir ilgisi, bilgisi ve ilişkisi bulunmayan bir  takım faaliyetler yapıldığı öğrenilmiştir.

TÜRKİYE BÖYLE ANLATILMIŞ

Fuar ana organizatörü tarafından düzenlettirilen sözde etkinliklerde,  ülkemizin kültürel değerlerini yansıtmayan, milli ve manevi değerlerimizi rencide  eden ve Osmanlı olduğu çağrıştırılmaya çalışılan unsurlar kullanılmıştır.  Ülkemizi ve tarihimizi küçük düşürmeye dönük bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz."
 
SAYGISIZLIĞIN HESABI SORULACAK
 
Fuarın ana organizatörü firma tarafından konuya ilişkin bir mektubun,  açılış gününün hemen ertesinde Bakanlığa iletilerek tüm sorumluluğun kabul  edildiği ve özür dilendiği belirtilen açıklamada, buna karşın konuya ilişkin  hassasiyetin, sorumlulardan yapılan saygısızlığın hesabı soruluna kadar devam  edeceği vurgulandı.
 
 Yapılan sözde faaliyetlerin kabul edilemez olduğunun altı çizilen  açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
   "Bundan sonra Fransa'da WSN Developpement tarafından düzenlenecek  fuarlara hiç bir surette milli katılımın gerçekleştirilmeyeceğini, katılan firma  olursa hiç bir şekilde desteklenmeyeceği, adı geçen kuruluşun Türkiye'de hiç bir  şekilde fuar düzenlemesine veya ortaklaşa bile olsa asla izin verilmeyeceği, söz  konusu fuarlara bireysel katılımlarda devlet desteği verilmeyeceğini ve ayrıca  Fransa'da yapılacak fuarlarda ve Fransa'nın ülkemizde yapacağı benzer  etkinliklerde fuarın en ince detayına kadar bakanlığımıza evrak ve kayıtlı olarak  sunulması ile izin için değerlendirmeye alınacağını kamuoyunun bilgisine  sunuyoruz.


 
   Ayrıca, yaşanan bu çirkin olayın gereği için Fransa'nın Türkiye  Büyükelçisi nezdinde gereği yapılacak ve Ekonomi Bakanlığı olarak Fransa'nın  ilgili bakanlığından da gereğini yapması istenecek ve takip edilecektir. Evladı  olmaktan gurur duyduğumuz ecdadımızın dünyada hiç kimse tarafından hiç bir yerde  ve şekilde rencide edilmesi kabul edilemez. Aksi durumun milli onurumuza saldırı  olarak kabul edileceğini herkesin bilmesi gerekir. Türkiye'mizin bu konulardaki  hassasiyetinin dünyadaki tüm taraflarca dikkate alınması hususu kamuoyuna  saygıyla duyurulur."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.