Ramazan, sigara ve alkol bağımlıları için iyi bir fırsat

21 Ağustos 2011 Pazar 18:38
Ramazan, sigara ve alkol bağımlıları için iyi bir fırsat






İslam dünyasının bir temizlik ve arınma ayı olarak gördüğü Ramazan-ı Şerif, sigara ve alkol dahil her türlü bağımlılar için büyük fırsat sunuyor.
Yeşilay Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, psikolojik olarak insan beyninin kabul ettiği açlığın, zararlı alışkanlıkları bırakma yönüyle kullanılmasının bu alışkanlıkların bırakılmasını fevkalade kolaylaştırdığını ifade etti.
Mustafa Timurbanga, başta kara kıta Afrika olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde insanlar açlıkla boğuşurken, her türlü imkana sahip varlıklı Müslümanların bunu görmemezlikten gelmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, şunları söyledi:
''Hz. Peygamber (sav) 'komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' demiştir. Bugün yer kürede 923 milyon aç insan yaşıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ise yüzlerce milyar dolar sigara ve alkole harcanıyor. Sadece bizim ülkemizde sigara ve alkole yaklaşık 40 milyar dolar para harcanırken, bir o kadar para da zararlı alışkanlıklardan kaynaklanan hastalıkların tedavisine harcanıyor. Parasını sigaraya veren bir insan günlük yarım dolar ile 10 kişilik ailesini geçindirmeye çalışan Kenyalı bir annenin varlığını da unutmamalıdır. Unutmayın Somali, Sudan, Mozambik, Burkina Faso, Çad, Etipyopya, Myanmar, Kenya, Haiti, Nijer sizin sigara ve alkole verdiğiniz paraya muhtaç.'' dedi.

SİGARANIN İÇERİSİNDE 4000'E YAKIN ZARARLI KİMYASAL BULUNUYOR
Ramazan ayının, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak için de iyi bir fırsat olduğunu belirten Şube Başkanı Timurbanga, ''Kesin olan bir şey var ki oruç tutan sıhhat buluyor. Orucun kolestrolü dengeleyici, kalp ve damar sisteminde pıhtılaşmayı azaltıcı, kanda ölçülen protein yapan aminoasitlerin oruç tutanlarda en düşük düzeye gerilediği görülmüştür. Bunlarda orucun kişiyi koroner kalp hastalıklarından koruduğu göstermektedir. Ramazan, sigarayı bırakmanın tam zamanı.
İçerisinde 4 bine yakın zararlı kimyasal bulunan sigaranın ve yine başta karaciğere ve beyin hücrelerine direk tesir eden alkolün zararları herkesçe bilinmektedir. Bize düşen şu mübarek günleri fırsat bilerek bu alışkanlıklardan uzak kalalım, rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğu şu günlerde dua ile Rabb-i Rahim'e sığınalım.'' diye ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.