Rektör Ersoy: İş garantili üniversite olacağız

11 Aralık 2012 Salı 14:14
Rektör Ersoy: İş garantili üniversite olacağız






ADANA (CİHAN)- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, iş garantili bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Ersoy, üniversitenin rektörlük binasında düzenlediği toplantı ile üniversitenin kuruluşunda bu güne kadar geçen 1 yılı değerlendirdi. Konuşmasında üniversite-sanayi işbirliği konularına değinen Rektör Ersoy, Türkiye´de üniversite-sanayi işbirliği söyleminin slogandan öteye geçemediğini vurguladı. Kendilerinin uygulamalı eğitim vereceklerini ifade eden Ersoy, iş garantili üniversite olmaya hedeflediklerini açıkladı. Öğrenci sayısı ile övünen bir üniversite olmayacaklarını dile getiren Rektör Adem Ersoy, İkinci öğretim ve yaz okulu kesinlikle olmayacak. Her bölüm için 25 öğrenci kontenjanını düşünüyoruz. 26. öğrenciyi almayacağız. Özel sektör üniversitelerin 20 yıl ilerisinde. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Özel sektörle işbirliği yapacağız. Önceleri özel sektörün üniversitelere gelmesi isteniyordu ama biz özel sektörün ayağına gidip ikna edeceğiz. Özel sektörle protokol yaparak öğrencilerimize sanayinin tozunu yutturmak istiyoruz. Bunun bütün masraflarını da gerekirse biz karşılayacağız. dedi.

Üniversitelerin toplumdan kopuk olduğuna da değinen Rektör Ersoy, Üniversite elemanlarında bir kasıntı var. Üniversiteler kampuslara kapanıp kaldı, toplumdan kopuk bir yaşam tarzı var. Alışveriş, yemek, lojman her şey kampusta. Mezar yerleri bile var, toplumdan ayrı. Profesör 11´de gelir, 3´te gider. Biz performans odaklı çalışacağız. diye konuştu.

AR-GE´ye önem verip bir şeyler üretmek istediklerinin altını çizen Prof. Dr. Ersoy, üniversitelerindeki laboratuarları da akredite etmek istediklerini açıkladı. Sırtlarını Maliye Bakanlığı´na dayamadan kendi döner sermayelerini oluşturacaklarını vurgulayan Adem Ersoy, 3 aya döner sermayemizi oluşturacağız. Tespit ettiğimiz 50 alanda boşluklar var, bu boşlukları doldurarak çalışmalar yapacağız. ifadelerini kullandı.

Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'yu çok önemsediklerini dile getiren Rektör Esoy, buralara şube kurup öğrenci getireceklerini açıkladı.

YER KONUSU
Üniversiteye yer için Milli Mensucat, Çukobirlik yerleşkesi, Tekel binası ve İstinaf Mahkemesi binalarının gündeme geldiğini de hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ersoy, Milli Mensucat´ın yüzde 92´si sit alanı. Maliye´den onay çıkmadı, Çukobirlik binasında zemin sorunu var. Tekel Binası ise Çukurova Kalkınma Ajansı´na verilmiş. İstinaf Mahkemesi binası için 2.4 milyon TL istendi. Mevcut binamızı ise 480 bin TL´ye kiraladık. 200 bin liraya başka bir bina daha kiraladık. Burası ise Sürekli Eğitim Merkezi olacak. dedi.

2013 yılının sonbaharında Makine ve Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümlerine öğrenci alacaklarını kaydeden Ersoy, öğretim üyesi almak için de ilan verildiğini anlattı. 24 öğretim üyesi almak istediklerini dile getiren Ersoy, Her bir ile üniversite açıldığından öğretim üyesi bulamıyoruz. Bunun yanında üniversitelerdeki özlük hakları çok kötü. O nedenle üniversiteye kimseyi getiremiyoruz. Hukuk müşavirliğimiz boş, getiremiyoruz. Türkiye'nin tüm devlet dairelerine 'e-mail' çektim. Kimse gelmiyor bu paraya. Sadece akademisyenlerin değil, idari personelin de özlük hakları iyi değil. Ama şimdi çalışılıyor. İleride bu YÖK Yasası ile iyileşeceğini ve üniversiteye bir akının başlayacağını düşünüyorum.

Dünyada eğitim dilinin İngilizce olduğunu anlatan Rektör Ersoy, bunun için hukuk fakültesi dışındaki bütün bölümlerde İngilizce eğitim vereceklerini anlattı. Her 5 öğrenciye 1 danışman sağlayacaklarının altını çizen Ersoy, Mezun olan öğrencilerimiz için takip sistemi oluşturacağız. Elektronik ortamda bir veri bankası hazırlayıp, mezunlarımızla sürekli iletişim halinde olacağız ve mezunlarımıza iş bulma konusunda kılavuzluk edeceğiz. Bu sistemle aynı zamanda üniversiteye olan aidiyet duygusunu arttırmayı hedefliyoruz. diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ersoy daha sonra basın bensuplarına Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakülteleri ile idari birimler için kullanılan binayı gezdirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.