Saklıkent'te sel faciasından dönüldü, çok sayıda kişi kurtarıldı

Muğla Saklıkent sel faciasından döndü. Sele kapılanlar arasında ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti.

20 Temmuz 2014 Pazar 21:35
Saklıkent'te sel faciasından dönüldü, çok sayıda kişi kurtarıldı






Saklıkent'te sel, Saklıkent kurtarılanlar, Muğla'da sel, Saklıkent'te kurtarılmayı bekleyenler var


Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu’nda meydana gelen selde sele kapılanlar ve mahsur kalanlar olduğu bildirildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.


Muğla'daki turistik Saklıkent Kanyonu'nda yağmu nedeniyle su seviyesinin yükselmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin dağlık kesimlerinde öğleden sonra başlayan sağanak yağış, Saklıkent Kanyonu’ndaki su seviyesinin bir anda yükselmesine neden oldu. Kanyonda turistik gezi yapan 46 kişilik kafile, suların aniden yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT ve UMKE ekipleri ile Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerlerin zamanında müdahalesiyle kanyondan ilk etapta 21 kişi tahliye edildi. İlk etapta kurtarılan 21 kişi arasındaki 9 yaralı, ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi. Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Kanyonda mahsur kalan 25 kişinin kurtarılması için ise tüm imkanlar seferber edildi.
 
Seydikemer Kaymakamı Muhammet Köken ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İşletme sahiplerinin ziyaretçileri üst kesimlerde etkili olan yağış konusunda uyardığı ancak kafilenin uyarıları dikkate almayarak kanyona girdiği iddia edildi. İ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.