Şırnak Bahçelievler'de kalleş pusu; 2 şehit, 6 yaralı var

Terör örgütü PKK'ya yönelik Şırnak’ta yürütülen operasyonlar sırasında teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

19 Nisan 2016 Salı 23:02
Şırnak Bahçelievler'de kalleş pusu; 2 şehit, 6 yaralı var






Şırnak Bahçelievler'de kalleş pusu; 2 şehit, 6 yaralı var


Şırnak'ta son durum, Terör örgütü PKK'ya yönelik Şırnak’ta yürütülen operasyonlar sırasında teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak merkezde PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Operasyon sırasında bugün Bahçelievler Mahallesi'nde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay yerine çağrılan zırhlı ambulans ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 astsubay ile bir uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların ise tedavi altına alındığı belirtildi.

Yeni ve Bahçelievler Mahallesi'nde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon tüm hızıyla devam ediyor.

GENELKURMAY'DAN ŞEHİT OLAN ASKERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında yer alan açıklamaya  göre, Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında, teröristlerce  tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olayda, 2 asker şehit oldu, 4 asker ile 2 emniyet mensubu yaralandı.  Yaralılar kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

 Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda  hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli  ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine  başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet  mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.