Sonuçları Bakan Yıldırım açıklayacak

16 Ekim 2012 Salı 20:51
Sonuçları Bakan Yıldırım açıklayacak






SİVAS (CİHAN)- Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında Sivas'a yapılacak tren garı için düzenlenen anket sona erdi. Sonuçların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklanacağı öğrenildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmada gar binasının şeklini Sivaslıların seçmesine karar verildi. 13 Eylül'de başlayan anket çalışmaları Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü(TCDD)'ne ait için www. tcdd.gov.tr adresinde ve Sivas tren garı binasında kurulan sandıklar aracılığı ile 5 değişik proje arasından vatandaşların seçim yapması istendi. 15 Ekim akşamı sona eren ve bir ay süren anket sonrası hangi projenin hayata geçirileceği merak ediliyor.

A, B, C, D ve E projeleri arasından Sivaslılar seçim yaparken, katılımın oldukça yüksek olduğu belirtildi. Sonuçların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklanması bekleniyor. Sivas gar binasına konulan sandık, sonuçların sayımı için Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

GAR BİNASININ YERİ BELLİ

Bu arada TCDD 4. Bölge Müdürü Ahmet Şener, yeni gar binasının TCDD Bölge Müdürlüğü arazisi ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin yer aldığı alanda yapılmasının düşünüldüğünü söyledi. Hızlı tren hattı için çalışmaların sürdüğünü belirten Şener, Genel Müdürlük tarafından belirlenen hat üzerinde kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını, Yıldızeli tarafında yapılacak tünel ve üst geçit inşaatlarında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2015 yılı sonunda veya en geç 2016 yılında hizmete girmesi bekleniyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.