• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Madeni savunmaya gelen AKP'li vekil yuhalandı
Gündem
Yayınlanma: 13 Nisan 2026 - 20:51
Güncelleme: 13 Nisan 2026 - 20:58

Madeni savunmaya gelen AKP'li vekil yuhalandı

Giresun Tirebolu'da AKP Iğdır Milletvekili Alagöz'ün sahibi olduğu şirketin inadı halkı yollara döktü. AKP Giresun Milletvekili Nazım Elmas'ın çevreyi talan etmeye hazırlanan şirkete destek vermeye kalkması ise tepkilere neden oldu.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Madeni savunmaya gelen AKP'li vekil yuhalandı

Madeni savunmaya gelen AKP'li vekil yuhalandı


Giresun’da AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün madencilik faaliyetlerine karşı direnişe geçen Sekü köylüleri, alana gelen AKP Giresun Milletvekili Nazım Elmas’ın konuşmasını önce yuhaladı, ardından da elinden mikrofonu alındı.

Giresun Tirebolu’ya bağlı Sekü’de AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün maden faaliyetlerine karşı mücadeleye başlayan köylüler, bölgeye gelen AKP Giresun Milletvekili Nazım Elmas’ı protesto etti.

 

Giresun halkı, AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’e ait Alagöz Maden'in yağma girişimini bir kez daha püskürttü.

Yürütmeyi durdurma kararı verilen alana sondaj makinesi giremedi.pic.twitter.com/fS9lTAv4Vx

— Toplumsal Muhalefet (@muhaliftplum87) April 6, 2026
 

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, memleketinde yuhalanan Elmas’ın sözü sık sık yurttaşların “Yazıklar olsun” tepkileriyle bölündü. 

Bölgeden görüntülerin iletildiğini öne süren Elmas’a yurttaşlar, en son ne zaman Çatalağaç’tan görüntülerin kendisine ulaştığını sordu. Elmas’ın “Bu ay geldi” cevabı üzerine bölge halkı, “Çatalağaç’ta daha ne olması lazım o halde müdahale edilmesi için? Burada boş boş konuşmaya gerek yok. Bölgeye gidelim, bakalım o zaman” dedi.

Ardından Alagöz’ün Giresun’daki diğer madencilik faaliyetlerine değinen yurttaşlar, Elmas’a “Bu şirketin burada yaptıklarının örnekleri var. En yakın örnek, Çatalağaç katledildi. Siz diyorsunuz ki, benim önümde böyle bir rapor yok. Biz size nasıl güveneceğiz de bu madene izin vereceğiz” diye sordu. 

“Ben bilimsel konuşuyorum, elinde bir rapor varsa bana onu gönder” ifadeleriyle cevap veren Elmas’a, “Raporu siz veriyorsunuz” denildi. 

Elmas’ın “Biz vermiyoruz, uzmanlar veriyor” yanıtı üzerine, yurttaş “Vekilim ben eğer şeref, haysiyet sahibi değilsem bana yukarıdan emir geldiğinde, ‘Bu rapor olumlu çıkacak’ dendiğinde o rapor olumlu çıkar. Ben şu an Türkiye’de olanı söylüyorum” şeklinde konuştu.

Mikrofonun elinden alınması üzerine alanı terk etmeye çalışan Elmas’a bir yurttaş, “Sen benim vekilimsin, beni dinleyeceksin” dedi. Köylülerin sorularını yanıtlayamayan Elmas, bölgeyi terk etti.

“‘YOK, BEN ORADAN SU İÇMEM’ DEDİ BİZE”

Konuya ilişkin konuşan yöre halkı, "Vekil ‘Biz ne dersek, AKP ne derse o olur’ diyor. Ama biz halkız, derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. ‘Sizi halk seçti, halkın ne dediği önemli’ dedik. Kendisi her şekilde konuyu başka yere çekti. Hatta ‘Madem sıkıntı yok, biz Çatalağaç’taki dereden size su getirelim, onu için’ dedik. ‘Yok, ben oradan su içmem’ dedi bize. Yolları kapatmaları dahil her şeyi jandarmayla konuşacakmış. Her gelen aynı şeyi söylüyor, bu bir çözüm değil” ifadelerini kullandı.

AKP TORPİLLİ ŞİRKET NE YAPMIŞTI

AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, nisan ayının başında Tirebolu’nun Sekü köyünde maden arama faaliyetleri için alana sondaj makinelerini sokmaya çalışmıştı. 

Bölgede planlanan faaliyetlere karşı direnişe geçen yöre halkı mahkeme kararına rağmen alana sokulmaya çalışılan sondaj makinelerinin ardından nöbet başlatmıştı. 

7 Nisan’da şirketin sondaj makineleri jandarma eşliğinde alana sokulmuş, bölge halkıysa mücadeleyi de nöbeti de bırakmayacaklarını açıklamıştı.

Giresun'da AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz’ün madencilik faaliyetlerine karşı direnen halkın nöbet alanına giden AKP Giresun Milletvekili Nazım Elmas, tepkiler nedeniyle adeta bölgeden kaçtıhttps://t.co/of6IaOq4nK pic.twitter.com/DEz0LJFWcT

— BirGün Gazetesi (@BirGun_Gazetesi) April 13, 2026
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İBB Mevclisi'nde mühürsüz oy kullanınca Aslan seçimi yeniledi
İBB Mevclisi'nde mühürsüz oy kullanınca Aslan seçimi yeniledi
Yağışlar yanıltmasın kuraklık riski artık kalıcı!
Yağışlar yanıltmasın kuraklık riski artık kalıcı!
İstanbul yine operasyonla uyandı | Üsküdar Belediyesi'nde gözaltılar var
İstanbul yine operasyonla uyandı | Üsküdar Belediyesi'nde gözaltılar var
Edirne'de doktor sıkıntısı vatandaşları isyan ettirdi
Edirne'de doktor sıkıntısı vatandaşları isyan ettirdi
Son Haberler
Sabah Yorgunluğu Alışkanlık mı, Yoksa Uyarı mı?
Sabah Yorgunluğu Alışkanlık mı, Yoksa Uyarı mı?
Psikoz genç yaşlarda başlıyor!
Psikoz genç yaşlarda başlıyor!
Pişirme yöntemi besin değerini etkiliyor!
Pişirme yöntemi besin değerini etkiliyor!
İBB Mevclisi'nde mühürsüz oy kullanınca Aslan seçimi yeniledi
İBB Mevclisi'nde mühürsüz oy kullanınca Aslan seçimi yeniledi
Fransız çimento şirketi Lafarge, IŞİD'e destüek verdiğini kabul etti
Fransız çimento şirketi Lafarge, IŞİD'e destüek verdiğini kabul...
Psikoz genç yaşlarda başlıyor!
Psikoz genç yaşlarda başlıyor!

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.