Srebrenitsa Anneleri: Karadziç soykırımın baş mimarı

16 Ekim 2012 Salı 20:48
Srebrenitsa Anneleri: Karadziç soykırımın baş mimarı






LAHEY (CİHAN)- Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç, soykırımın baş sorumlusunun Radovan Karadziç olduğunu söyledi.

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç'in, Lahey'deki uluslararası mahkemede yargılanmasına devam ediliyor. Hakkındaki suçlamaların tamamını reddeden Karadziç masum olduğunu savundu. Srebrenitsa Anneleri ise mahkeme salonu önünde Karadziç'i protesto etti.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç, ailesinden çok sayıda kişinin Karadziç'e bağlı askerler denetiminde katledildiğini söyledi. Subasiç, Karadziç ve onun diğer bir Sırp cani arkadaşı Mladiç komutasındaki askerler ailemden toplam 22 kişiyi hunharca katletti. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Bosna'da bir soykırım oldu. Srebrenitsa bunun en açık örneği. Bizler Srebrenitsa anneleri olarak adalet istiyoruz. Bize en ağır acıları çektiren Sırp canilerin Karadziç ve Mladiç'in de en ağır cezaları almasını istiyoruz. ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa katliamı, İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa'nın tarihindeki en büyük katliam olarak nitelendiriliyor. Bosna Savaşı sırasında Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge ilan edilen Srebrenitsa'ya General Ratko Mladiç komutasındaki Bosnalı Sırp kuvvetleri ağır silahlarla girerek 8 binden fazla Müslüman'ı katletmişti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.