Türkmenistan ile Türkiye turizmde işbirliğini güçlendiriyor

14 Aralık 2012 Cuma 15:19
Türkmenistan ile Türkiye turizmde işbirliğini güçlendiriyor






AŞKABAT (CİHAN)- Türkmenistan, Türkiye ile turizm sektöründeki işbirliğine yeni bir ivme kazandırıyor. Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı Palvan Taganov´un bugünlerde Türkiye´ye yaptığı ziyaret, bu sektördeki işbirliğini ileri bir seviyelere taşıyacak.

29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov´un Türkiye´ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında, Türkmenistan´da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Meslekî Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi Uygulama Protokolü imzalanmıştı.

Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi'nin turizm ve spor olarak ikiye ayrılması ve yeniden yapılandırmasının ardından Türkmenistan Turizm Devlet Komitesi Başkanı olarak atanan Palvan Taganov ve beraberindeki heyet, 13-17 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara, Antalya ve İstanbul'u kapsayan bir Türkiye ziyaretini gerçekleştiriyor.

Türkmenistan heyeti ziyaretinin ilk gününde Ankara'da TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er tarafından kabul edildi. Görüşmede, TİKA tarafından Türkmenistan'da başta Avaza Bölgesi'ndeki otellerin personelleri ve yöneticileri olmak üzere Türkmenistan Milli Spor ve Turizm Enstitüsü ile Komite'ye bağlı Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri için hem Türkiye'de hem de Türkmenistan'da ayrı ayrı düzenlenen eğitim ve staj programları değerlendirildi.

TİKA tarafından Türkmenistan'da turizmin geliştirilmesine yönelik yapılan her türlü faaliyetten ve turizm sektöründe çalışan/çalışacak her kademeden kişiler için yukarıda bahsedilen Protokol kapsamında düzenlenen eğitim programlarından duydukları memnuniyeti ifade eden Türkmen yetkili Palvan Taganov, bundan sonra da TİKA ile işbirliğinin artırılarak devam ettirilmesi isteğinde olduklarını dile getirdi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.