Uşak'ta Çanakkale şehitleri anılırken terör protesto edildi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümünde şehitler için camilerde mevlit okutuldu. Lokma ve tavuklu pilav dağıtılan anma etkinliğine katılanlar, son günlerde yaşanan terör olaylarını yürüyüş yaparak protesto etti.

19 Mart 2016 Cumartesi 08:08
Uşak'ta Çanakkale şehitleri anılırken terör protesto edildi






Uşak'ta Çanakkale şehitleri gece boyunca anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümünde şehitler için camilerde mevlit okutuldu. Lokma ve tavuklu pilav dağıtılan anma etkinliğine katılanlar, son günlerde yaşanan terör olaylarını yürüyüş yaparak protesto etti.

Uşak Yeni Mezarlık'taki Uşak Şehitliği'nde başlayan resmi törende şehitler anıldı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç ile gaziler, şehit yakınları ve vatandaşların katıldığı törende şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Şehitlerinin Sesi isimli tiyatro oyununu sahneledi. Bir düğün salonundaki etkinlikte ise şehit aileleri ile gazilere yemek ikramı yapıldı.

Uşak CHP İl Başkanı Ali Karaoba ve partililer Tiritoğlu Parkı'nda Çanakkale Şehitleri anısına vatandaşlara 1000 kişilik tavuklu pilav ikramında bulundu.
AK Parti Uşak İl Başkanlığı da Uşak Şehitliği'nde şehit mezarlarına ziyaret ederek ardından lokma döktürdü.

MHP Uşak İl Başkanlığı ise vatandaşlara üzüm hoşafı ile ekmek dağıttı. Anma etkinlikleri için toplanan 20 sendika, partiler ve çeşitli derneklerden oluşan yaklaşık 1000 kişilik grup ellerinde Türk bayrakları ile belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Kurtuluş Anıtı'na doğru son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bırakan grup, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda kaybettiğimiz canların ve her gün terörle mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizin hatırasına saygı ve isyanlarını dile getirdiklerini söyledi. Yaşanan toprakların vatan ve namus kavramı olmadığında büyük tehlike altında olduğunu ifade eden Kantar, "Coğrafyamızı nasıl vatan yaptığımızın, nasıl bedeller ödediğimizin iyi anlaşılması gerekir. Vatan yapmak kadar vatanı korumakta önemlidir. Vatan üzerinde yaşayan insanları korumakta önemlidir. Bu vesile ile 101. yıldönümüne girdiğimiz Çanakkale Savaşlarının iyi anlaşılması gerekmektedir. Çanakkale ruhunun yeniden canlandırılmasına bütün toplum olarak kuvvetle ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile tüm terör şehitlerimizin yanında Çanakkale şehitlerimizi de minnetle ve saygıyla anıyoruz" dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.
Son Güncelleme: 19.03.2016 08:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.