15 yaşındaki çırak kızı pazarladığı ileri sürülen kuaför tutuklandı, işadamı yurt dışında

PAMUKOVA(Sakarya), ()- SAKARYA’nın Pamukova İlçesi'nde yanında kuaför hakkında yanında çırak olarak çalışan 15 yaşındaki çırağı bir işadamına para karşılığında pazarladığı öne sürüldü. İddiaları...

07 Eylül 2015 Pazartesi 17:24
15 yaşındaki çırak kızı pazarladığı ileri sürülen kuaför tutuklandı, işadamı yurt dışında






PAMUKOVA(Sakarya), ()- SAKARYA’nın Pamukova İlçesi'nde yanında kuaför hakkında yanında çırak olarak çalışan 15 yaşındaki çırağı bir işadamına para karşılığında pazarladığı öne sürüldü. İddiaları soruşturan savcılık kuaför ve işadamı hakkında 45 yıla varan hapis cezası istemi ile dava açıldı. Dava kapsamında  kuaför tutuklanırken işadamı küçük kızın yakınlarının polise başvurusu ardından yurt dışına gitti.
Pamukova Cumhuriyet Savcılığı tarafından '15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’ suçlamasıyla yürütülen ve Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen olay, Pamukova İlçesi'nde oldu. İlçede Ayşegül K.'nin işletmeciliğini yaptığı kuaförde çalışan 15 yaşındaki R.D., ağabeyi ile birlikte geçen Mart ayında  Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek çalıştığı kuaför salonunda işyeri sahibi Ayşegül K.nin kendisini işadamı Y.İ.'ye pazarlayıp yaptırdığını öne sürdü. R.D. ifadesinde, babasının cezaevinde olduğunu, geçen yıl okulların kapanmasından sonra A.K.nin sahibi olduğu kuaförde çalışmaya başladığını belirterek, şöyle konuştu:
"Kuaför A.K. yanıma gelerek, 'İyi bir işadamı var. seninle birlikte olmak, ilişkiye girmek istiyor. Çok para kazanırsın. Ne dersin?' dedi. Kabul etmedim. Bu konuşmanın üzerinden yarım saat geçtikten sonra, daha önce hiç görmediğim işadamı Y.İ. kuaför salonuna gelerek, benimle birlikte oldu. Daha sonraları da bir iki kez da beraber oldu."

Pamukova Cumhuriyet Savcısı Hasibe Coşkun  tarafından yürütülen soruşturmada sosyal uzman desteğiyle ifade veren 15 yaşındaki R.A’nın ifadesi sonrasında yanında çalıştığı kuaför Ayşegül K., geçen Haziran ayında sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Ssuçlanan işadamı Y.İ. ise, soruşturma sürerken yurt dışına çıktığı için ifadesi alınamadı.
Davada  küçük kızın avukatlığını üstlenen Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan ve Avukat Elif Erdem Düzgün soruşturmanın derinleştirilmesini istedi. Şüphelilerin telefonları dinlemeye alındı ve telefon kayıtları istendi. Y.İ.'nin ifadesi yurt dışında olduğu için alınamazken, küçük kıza fuhuş yaptırdığı öne sürülen kuaför Ayşegül K. kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek Y.İ.'nin kendilerinin aile dostları olduğunu söyledi. Bu arada davada kuaförde çalışan küçük kıza cinsel istismarda suçlanan işadamı Y.İ. ise, soruşturmadan 2 hafta sonra Fişdişi sahillerine gitti. İşadamının bu ülkede yatırımları bulunduğu belirtildi.
Sakarya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde görülecek davada yanında çalışan kıza cinsel istismara yönlendirdiği iddia edilen Kuaför Ayşegül K. için  40 yıla varan hapis cezası istemi ile dava açıldı. Fildişi Sahili'nde  bulunan işadamı Y.İ. için de, '15 yaşından küçük kıza cinsel istismar’ suçlamasından 40 yıla varan hapis cezası istendi. Bu arada işadamının yakınları ise suçlamaların komplo olduğunu iddia etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.