Hastanelerde maganda saldırısı durmak bilmiyor

Sağlık kurumlarında hasımlarıyla hesaplaşmaya gelen silahlı, palalı bıçaklı magandaların saldırıları bir türlü önlenemiyor. Son olayda kurşun hekimi hedef aldı.

02 Ekim 2023 Pazartesi 10:11
Hastanelerde maganda saldırısı durmak bilmiyor







Hastanelerde maganda saldırısı durmak bilmiyor


Doktor ve sağlık çılaşanlarına yönelik saldırıların bir türlü önlemediği hastaneler, silahlı kişilerin adeta hesaplaşma alanına dönüşüyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (EAH) acil servisinde önceki gün akşam saatlerinde silahlı kavga yaşandı. Hastanedeki X-Ray cihazı ve diğer güvenlik önlemleri de şiddeti önleyemedi.

Edinilen bilgiye göre Ankara EAH acil servisinde önceki gün akşam saatlerinde travma alanındaki bir hastayla husumetli olan bir kişi, hastanın yanına geldi. Yaşanan tartışmanın ardından silah sesleri yükseldi. Silahlardan çıkan bir kurşunun, acil serviste görevli bir hekimi 10 santimetreyle sıyırdığı öğrenildi. Olayda can kaybı ve yaralanma olmadı. 

‘SALDIRILARIN ARDI ARKASI ARKASI KESİLMİYOR’

Ankara Tabip Odası (ATO) konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Sağlıkta şiddet durmuyor, durduramıyorsunuz. Sağlık bakanı nerede?” diye sordu.

Açıklamada “Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu ‘Hastanelerde Şiddeti Önlemek İçin Yeni Uyarı Sistemi’ ilanından bu yana hekim ve sağlık emekçilerinin hayatına kast eden saldırıların arkası kesilmiyor. Her gün darp edilme korkusu, canımızdan olma endişesiyle çalışmak istemiyoruz” dendi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.