Kayseri Develi teröristlerin geçiş noktası mı oldu?

Kayseri'de veteriner Mikail Bozlağan'ı şehid eden teröristlerin daha önce aynı bölgede bir aracı durdurmak için kurşunladıkları iddia edildi

04 Ekim 2023 Çarşamba 18:07
Kayseri Develi teröristlerin geçiş noktası mı oldu?






Kayseri Develi teröristlerin geçiş noktası mı oldu?


Ankara'da düzenlenen bombalı saldırının faillerinin, Kayseri Develi ilçesi yakınlarında daha önce de bir aracın yolunu keserek ateş açtığı ortaya çıktı. 

Kayseri’de veterinerin şehit edilip aracının gasp edildiği bölgeye yakın bir yerde olaydan önce 2 kişinin yol kesip bir aracı kurşunladığı, olayla ilgili görevlendirilen müfettişlerin inceleme yaptığı ve bu olayla bir ilgisinin olup olmadığının araştırıldığı iddia edildi.

Ankara’da TBMM’nin yeni yasama yılı açılışına saatler kala İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önündeki bombalı saldırı girişiminde 2 teröristten biri üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirirken, diğeri de polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. Olayda 2 polis memuru da yaralanmıştı. 

Yürütülen soruşturma çerçevesinde teröristlerin saldırı girişiminde kullandıkları 38 plakalı aracı, Kayseri’nin Develi ilçesinde veteriner Mikail Bozlağan’ı şehit ettikten sonra gasp ettikleri tespit edilmişti.

AYNI BÖLGEDE ‘2 KİŞİ YOL KESTİ’ İDDİASI

Veteriner Mikail Bozlağan’ın şehit edildiği Develi ilçesine bağlı Avlağa Mahallesi’ne yakın bir bölge olan Tomarza-Develi yolunda olaydan önce 2 kişinin yol kestiği, durdurmak istedikleri araç kaçınca da araca ateş açtıkları iddia edildi. Ayrıca aracı kurşunlanan şahsın olayı ihbar ettiği ama ardından Kahramanmaraş’a gittiği, ihbarcı kişi gelmeyince olayın ’avcılar’ olabileceği şeklinde değerlendirildiği iddia edildi. Bu ihbarla alakalı olarak görevlendirilen müfettişlerin inceleme yaptığı belirtildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.