Seri market soyguncuları sonunda yakalandı

İstanbul'un 3 ayrı ilçesinde bir ayda market ve benzincilerin kabusu haline gelen soygun çetesi polisin takibi sonucu yakalandı

20 Şubat 2022 Pazar 21:55
Seri market soyguncuları sonunda yakalandı






Seri market soyguncuları sonunda yakalandı


Bayrampaşa, Sultangazi ve Başakşehir'deki market ve benzincilerde birbiri ardına meydana gelen silahlı gasp olayları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı.

İstanbul polisinin yaptığı çalışmalarda şüphelilerin gerçekleştirdikleri bazı soygunların güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiğini tespit etti.

Görüntülerde şüphelilerin market çalışanlarını silah tehdidi ile etkisiz hale getirdikleri ve kasaları açtırarak paraları gasbettikleri görüldü. Bir olayda ise kasadan az para çıkması üzerine şüphelilerin 400 paket sigarayı aldıkları görüldü.

8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler yaptıkları çalışma sonucu olayları gerçekleştiren biri kadın 8 şüphelinin kimliğini tespit etti.

Şüpheliler Sultangazi'de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Polis baskınıyla gözaltına alınan şüpheliler Deniz A. (23), Hasan K.(25), Fatih Y.(22), Mustafa B.Ç.(19), Cihan Y. (27), Öznur K. (23), Kemal Ş.T. (23), Batuhan E.'nin (24) sorguları Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği'nde yapıldı.

Şüphelilerden Deniz A.'nın motosikletli kurye olarak çalıştığı, Hasan K.'nın ise matbaa işçisi olduğu tespit edildi. Hasan K.'nın evinde yapılan aramada olaylarda kullanıldığı tespit edilen bir adet tabanca bulundu. Şüphelilerin daha önceden de çeşitli suçlardan polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi.

Şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardında adliyeye sevk edildi.

Gasp Büro Amirliğinin yaptığı soruşturma sonucu şüphelilerin işledikleri suçların şunlar olduğu belirlendi.

18 Ocak 2022 tarihinde Bayrampaşa ilçesi Muratpaşa Mah. Kosova caddesinde bir marketten 35.685 TL paranın çalınması,

1Şubat 2022 günü saat 09.10 sıralarında Bayrampaşa ilçesi, Murat Paşa Mahallesi Kosova caddesi üzerinde bir marketten 30.000 TL para cep telefonu ve tabletin gasp edilmesi,

14 Şubat 2022 günü saat.09.20 sıralarında Bayrampaşa ilçesi,  Murat Paşa Mahallesi, Kamil Caddesi üzerinde bulunan markette silahlı soygun girişimi,

15 Şubat 2022 günü saat 09.25 Sultangazi İlçesi, Sultan Çiftliği Mahallesinde ki marketten 1500 TL. nakit para, 12 paket sigara,12 adet elektronik eşya ve kamera kayıt cihazının gasp edilmesi,

15 Şubat 2022 günü saat:10.15 sıralarında Sultangazi ilçesi, Esentepe Mah. 225: Sok. üzerinde bulunan bir markette silahlı soygun teşebbüsü,

16 Şubat 2022 günü saat 04.45 sıralarında Başakşehir ilçesi Başak mahallesi Reşat Nuri Güntekin Caddesi üzerinde bulunan benzinciye ait markette silahlı soygun ve 7.500 TL para ve 400 Paket sigaranın gasbedilmesi.

Son Güncelleme: 20.02.2022 23:03
Anahtar Kelimeler:
SoyguncuKim O
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.