• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. `Güzel Evim´ projesi ile ihtiyaç sahipleri ev sahibi oldu
Gündem
Yayınlanma: 06 Aralık 2012 - 12:08

`Güzel Evim´ projesi ile ihtiyaç sahipleri ev sahibi oldu

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
`Güzel Evim´ projesi ile ihtiyaç sahipleri ev sahibi oldu
ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan´da ihtiyaçlı durumda bulunan 32 vatandaşın, oturulamayacak durumdaki evleri, `Güzel Evim´ projesi kapsamında yapıldı. Evlerin bazıları onarıldı, bazıları da yeniden inşa edildi. 25 yardıma muhtaç ailenin evinin yapılacağı proje genişletilerek, 32 ihtiyaçlı ailenin evi yeniden yapıldı. Harabe şeklindeki evler, tadilattan geçirildi ve modern bir daireye dönüştürüldü.

Erzincan Valiliği'nin koordinasyonunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen `Güzel Evim´ projesi, evleri kullanılmayacak durumda bulunan yardıma muhtaç insanları, daha yaşanır ve daha modern evlerde yaşama imkanı sağladı. 212 bin 950 TL bütçeli proje, 15 ay içerisinde tamamlandı. 2011 Temmuz ayında başlayan proje kapsamında, ilk etapta 25 evin bakım ve onarımının yapılması planlanırken, proje genişletilerek 32 eve çıkarıldı.

`Güzel Evim´ projesi kapsamında, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Karadigin köyünde ikamet eden, gündelik işlere giderek geçimini sağlayan Kasım ve Şehriban Bilen´in, kerpiç evi yeniden yapıldı. 3 çocuk sahibi Bilen ailesi, evlerinin oturulamayacak durumda olduğunu ve devletin kendilerine sahip çıkarak, adeta evlerini yeniden inşa ettiğini belirtti. 80 metre karelik evin her köşesi yenilenirken, emeği geçenlere teşekkür eden Kasım Bilen(56), Evim oturulamayacak durumdaydı. Evimi yeniden yaptılar. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. dedi. Evlerinin her köşesinden yağmur sularının damladığını ve yıkılmak üzere olduğunu belirten Şehriban Bilen(42), Şimdi çok güzel bir evimiz oldu. Biz bunları yapamazdık. Allah devletimizden razı olsun. şeklinde konuştu.

Mollaköy beldesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kerpiçten bir evde ikamet eden Cafer ve Beser Atıcı çifti, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşadı. 2 çocukları ile birlikte çok kötü bir evde oturduklarını ve yapılan çalışmalar ile evlerinin yeniden yapıldığını ifade eden Beser Atıcı, Allah herkesten razı olsun. Çok kötü bir evim vardı ve yıkılmak üzeriydi. Şimdi çok güzel bir eve kavuştum diye konuştu. 2 defa felç geçiren ve kalp hastası Cafer Atıcı(58), Benim çalışacak gücüm ve durumun yoktur. Hastayım ve evinde çok kötü vaziyetteydi. Geldiler ve evimizi yaptılar. Allah razı olsun. ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında yapılan evleri yerinde inceleyen ve ev sahipleri ile sohbet eden Vali Selman Yenigün, devletin elinin ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç insanlara uzatıldığını vurgulayarak, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Yenigün, Güzel Evim Projesi adı altında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın başkanlığında yürütülen, vakfın hazırlamış olduğu proje. Yine Valiliğimiz koordinesinde yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) programı çerçevesinde bir proje yürütmüştür. Bu kapsamda, evi kötü, onarılmaya muhtaç olan fakir vatandaşlarımızın konutlarını verilecek olan bir takım desteklerle onarmak, yaşanabilir hale getirmektir. Kısacası projenin adından da anlaşılacağı gibi, güzel bir ev haline getirmek için böyle bir proje hazırlandı. Karadigin köyümüzdeki Kasım beyin evinde misafiriz kendisi de mutlu olsa gerek. Evine baktığımızda yaşanabilir bir hale geldiğini görmekteyiz. Bu anlamda yapılan çalışma çok değerlidir. Proje kapsamında 25 yoksul ailenin evinin restore edilmesi, güzel bir ev, güzel bir yaşam alanı oluşturulması düşünülmekteydi. Bu rakam 32 ye çıktı. 7 konut daha arttırılmış oldu. Bu anlamda yararlı bir faaliyet olduğunu değerlendiriyorum. açıklamasında bulundu.

Vali Selman Yenigün ve beraberindeki heyet, evde yapılan çalışmaları inceledikten sonra ev sahibine hediye verdi ve Mollaköy beldesi Yeşilyurt Mahallesi'nde Cafer ve Beser Atıcı çiftinin evini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. CİHAN
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sel sonrası eve dönüşte görünmeyen tehlikelere dikkat!
Sel sonrası eve dönüşte görünmeyen tehlikelere dikkat!
Teğmen Ebru Eroğlu'nun babası işten çıkarıldı
Teğmen Ebru Eroğlu'nun babası işten çıkarıldı
Soruşturma izni verilmişti | 20 gün sonra görevden alındı
Soruşturma izni verilmişti | 20 gün sonra görevden alındı
Almanya'da Yeşil Pasaport Krizi | Sınırdan geri çevrildi
Almanya'da Yeşil Pasaport Krizi | Sınırdan geri çevrildi
Son Haberler
Bilişim Suçlarında Yeni Dönem: Dijital Deliller ve IP Kayıtları Davaların Seyrini Değiştiriyor
Bilişim Suçlarında Yeni Dönem: Dijital Deliller ve IP Kayıtları...
25 Ekim 2026 Kitap Yorumları | Özkan Saçkan inceledi
25 Ekim 2026 Kitap Yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Marmaray'da acı olay | Bir günde 2 intihar
Marmaray'da acı olay | Bir günde 2 intihar
6 kişi hayatını kaybettiği kazanın ayrıntıları ortaya çıktı
6 kişi hayatını kaybettiği kazanın ayrıntıları ortaya çıktı
Borsa İstanbul'da yılın en büyük kaybı
Borsa İstanbul'da yılın en büyük kaybı
Kimse Yok Mu Derneği´nden Afgan mültecilere yardım
Kimse Yok Mu Derneği´nden Afgan mültecilere yardım

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.